1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Mika Kallio: "Joku nyt ei vaan ole ihan kohdallaan"

Mika Kallio kärsi sunnuntain Japanin GP:ssä jälleen takarengasongelmasta.

Mika Kallio Kuva: AFP / Lehtikuva

Viidenneksi Japanin ratamoottoripyöräilyn GP:n Moto2-luokassa ajanut Mika Kallio oli luonnollisesti pettynyt lopputulokseen. Kallio kärsi sunnuntaina jälleen takarengasongelmasta.

- Huono homma. Lähdin kisaan suhteellisen hyvällä fiiliksellä, sillä löysimme aamun warm-upin aikana pyörän ajettavuuteen parannusta ja olin aika hyvässä kyydissä. Kisa alkoikin todella hyvin, mutta sitten se tuttu, viime kisassa vaivannut takarengasongelma palasi kuvioon. Takarenkaan pito alkoi hävitä siinä kymmenennen kierroksen paikkeilla. Eipä siinä taaskaan paljon muuta voinut tehdä, kuin roikkua sitkeästi mukana, vaikka kierrosajat heikkenivät koko ajan, Kallio kertoi tiedotteessa.

- Tuo rengasongelma on kyllä mystinen, sillä vaikka olemme koittaneet muuttaa kaikkea, niin emme ole löytäneet siihen parannusta. Alkukaudesta se ei vielä ollut näin pahana, mutta nyt 3-4 viimeisessä osakilpailuissa siitä on ollut todella paljon harmia. Joku nyt ei vaan ole ihan kohdallaan tai toimi niin kuin pitäisi, ja se ei ole hyvä juttu.

Kallion tallitoveri Esteve Rabat johtaa MM-sarjaa nyt 38 pisteellä. Espanjalaiskuski ajoi Japanissa kolmanneksi.

- Maailmanmestaruushaaveet tämä kisa pisti kyllä nyt tiukoille. Ero Rabatiin on tällä hetkellä 38 pistettä, kun jaossa on vielä 75 pistettä, Kallio laskeskeli.

Kakkospaikan sunnuntaina nappasi Kallion MM-kakkospaikkaa uhkaavasti kolkutteleva espanjalainen Maverick Vinales

- Lisäksi Vinalesin loppukiri täytyy vielä ottaa huomioon. Vinales on nyt MM-pisteissä kolmantena 32 pisteen päässä minusta, joten kauden kolmen viimeisen loppukisan kanssa täytyy olla tarkkana.

MM-sarjan seuraava kisa ajetaan jo heti ensi viikonloppuna 19. lokakuuta Australian Phillip Islandin radalla.