1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Jääkiekon SM-liigaan tulossa merkittävä sarjamuutos?

SM-liigan hallituksen puheenjohtajan Vesa Puttosen mukaan sarjamuutoksesta päätetään ennen joulua.

Kuva: Tomi Hänninen

Kouvolalaisen KooKoon tulo jääkiekon SM-liigaan on aiheuttamassa muutoksia pudotuspelien sarjajärjestelmään ensi kaudeksi. Asiasta kertoo Yle Urheilulle SM-liigan hallituksen puheenjohtaja Vesa Puttonen.

Hänen mukaansa SM-liigan toimitusjohtaja Kimmo Rannisto esitteli asiaa hallituksen kokouksessa viime viikolla.

- Hänellä on porukka, joka miettii playoff-järjestelmää ensi kaudeksi. Tämä kausi mennään vielä sovituilla säännöillä, mutta nyt on mietinnän alla, montako seuraa pelaa pudotuspelejä jatkossa.

Tähän asti SM-liigan runkosarjan jälkeen sijoille 7–10 sijoittuneet joukkueet ovat pelanneet puolivälieräpaikoista. Näitä paras kolmesta -ottelusarjoja on kutsuttu säälipleijareiden nimellä.

- On mahdollista, että ensi kaudella säälipleijareita tulee useampia. Eli laajennetaan porukkaa, että sinne pääsee useampia joukkueita, Puttonen sanoo.

Hänen mukaansa uudistuksen tarkoituksena on lisätä kaikkien joukkueiden pelipanosta nykyistä pidempään. Uudistuksella pyritään myös siihen, että yleisön mielenkiinto säilyy lajissa, kun heikoimminkin sijoittuneilla joukkueilla on vielä mahdollisuuksia. Viime kaudellahan yleisö alkoi kaikota peleistä, kun osa joukkueista oli jo menettänyt mahdollisuutensa ja alkoi rahapulassakin myydä huippupelaajiaan.

- Kaikkien seurojen intressi on nähdä optio mahdollisimman pitkällä kauden edetessä.

Puttosen mukaan työryhmä tuo esityksen ensin SM-liigan hallitukseen ja sen jälkeen liigan yhtiökokoukseen joulukuussa.

- Jonkinlaista uudistusta on odotettavissa, kun on viisitoista joukkuetta. Uudistus koskee nimenomaan kauden loppupelejä.