Suora

  • Uinnin EM alkuerät

Erikoinen pukukoppirituaali paljastui: "Iron Maiden soimaan ja koppi pimeäksi"

Tampereen Classic ja Tapanilan Erä iskevät yhteen salibandyliigan ottelussa sunnuntaina. Ottelu on osa Tampereella järjestettävää Palloilun superviikonloppu -tapahtumaa.

urheilu
Classic-faneja
Salibandyliiga

Salibandyliigan joukkueet Tampereen Classic ja Tapanilan Erä kohtaavat sunnuntaina hieman tavallisesta poikkeavissa merkeissä.

Joukkueiden välinen ottelu on näet osa viikonloppuna Tampere Areenalla järjestettävää Palloilun superviikonloppu –tapahtumaa, jossa pelataan salibandyn ohella lentopallon, koripallon, käsipallon ja futsalin pääsarjaotteluita.

- Kuulostaa todella hyvältä ja hienoa, että tällaista kokeillaan. Tampereella on vieläpä syysloma ja toivotaan, että perheet saapuvat areenalle, Classicin Nico Salo hehkutti Yle Urheilulle.

- Hieno homma, että tuollainen tapahtuma on saatu järjestettyä. Jos sitä kautta vaikka saataisiin hieman lajien rajoja rikottua, Erän Lauri Kapanen säesti.

Tampere on Suomen maajoukkueenkin ryhmään kuuluvien Salon ja Kapasen mielestä perinteinen ja maan suurimpiin kuuluva palloilukaupunki. Yleisöä pallopeleille vaikuttaisi riittävän ja esimerkiksi Classicilla oli viime kauden kotipeleissään 1200 katsojan keskiarvo.

- Täällä on joka lajissa suuri joukkue. Koripallossa tuli viime kaudella mestaruus ja salibandyssa meillä on ollut jo monta vuotta sarjan suurin kotiyleisö, Salo kertoi.

Kapanen on puolestaan käynyt Tampereella pelaamassa omien sanojensa mukaan kymmeniä kertoja.

- Kun nousimme Erän kanssa liigaan, en muista edes kuinka monta peliä tarvitsimme ensimmäiseen voittoomme siellä. Siihen meni varmasti ainakin kymmenen peliä. Silloin oli pieni tampere-peikko selässä, muttei ole kyllä enää.

Siviilipuolellakin riittää kiirettä

Pelaajilla on viime kuukausina ollut lajinsa ohella kiireitä myös yksityiselämässä. Kapasen perheeseen syntyi syyskuun lopulla ensimmäinen lapsi.

- Eipä tuo pelaamiseen niin vaikuta. Kotona on sitten tiettyjen asioiden kanssa toki vähän enemmän sumplimista, Kapanen kertoi.

Salo aloitti puolestaan elokuun alussa pelaamisensa ohella työt Classicin markkinointipäällikkönä. Työmaailmaan totuttelusta huolimatta ammattilaisen ura kiinnostaa toki edelleen.

- Managerimme Pasi Peltola kenties vähän liioitteli tuon nimikkeeni kanssa. Kovasti siihen hommaan tässä kuitenkin opiskelen. On hyvä totutella työelämäänkin tässä pelaamisen ohella, sillä ura ei kestä koko elämää, Salo veisteli.

Laitamme Iron Maidenin Fear of the Dark –kappaleen soimaan ja kopin pimeäksi ennen kuin menemme kentälle.

Nico Salo

- Ruotsissa jos pääsisi pari kautta ammattilaisena pelaamaan. Joulukuussa pelattavat miesten MM-kisat kiinnostavat sitten myös ja sinne tähtään tosissani.

Salo paljasti Yle Urheilulle myös erittäin mielenkiintoisen rituaalin, joka Classicin pukukopissa toistetaan ennen jokaista ottelua.

- Laitamme Iron Maidenin Fear of the Dark –kappaleen soimaan ja kopin pimeäksi ennen kuin menemme kentälle. Kuuntelemme kappaleen intron siinä valot sammuksissa.

- Tutustuin hommaan jo A-junioreissa ja viime kaudella tämä oli käytössä myös liigajoukkueessa. Helsingborgissa nykyisin pelaava Asser Jääskeläinen tämän käytännön opetti.

Kapanen oli Erän pukukoppimenoihin liittyen hieman vähäsanaisempi. Musiikin kuuntelu on kuitenkin olennainen osa myös helsinkiläisten valmistautumista.

- Siellä kopissa on joitain tiettyjä juttuja, mutta jääköön ne sinne. Musiikkia tulee melko laidasta laitaan. Se riippuu siitä, onko dj:nä nuorempi vai vähän vanhempi kaveri.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat