Suora

  • Rakkauden ja särkyneiden unelmien korut

KHL:n suomalaiset paljastavat karun totuuden – jopa kymmenellä seuralla palkanmaksuongelmia!

KHL:n vakavat palkanmaksuhäiriöt koskettavat monia suomalaistoimijoita. Jopa yli kolmasosalla seuroista on ongelmia palkanmaksussaan. Joillakin seuroilla palkat ovat myöhässä jo kuukausia.

urheilu
jääkiekko
Tomi Hänninen

Yle Urheilu on tavoittanut KHL:n suomalaisia toimijoita, jotka ovat kertoneet KHL-seurojen karusta palkanmaksutilanteesta ja palkanmaksun häiriöistä. Kyselyihin palkanmaksutilanteista saatiin seuraavanlaisia vastauksia nimettöminä pysytteleviltä suomalaistoimijoilta:

"Moni KHL-seura kituu. Rahat eivät tule monessa seurassa lainkaan ajallaan. Pelaajille informoidaan epäselvästi, milloin palkat maksetaan. Joskus palkkoja maksetaan kolmen-neljän kotiottelun tuotoilla."

"Esimerkiksi Torpedo Nizhni Novgorodissa tilanne on paha. Siellä palkat ovat monta kuukautta myöhässä. Kieltämättä itsekin miettii, saanko koskaan kaikkia saatavia omasta seurastani."

"Kun suomalaispelaajien kanssa juttelee ottelun jälkeen käytävällä, ensimmäinen kysymys onkin monesti: Oletteko saaneet palkkanne?"

Barys Astana on tuorein tapaus palkanmaksun kanssa kärvistelevästä KHL-seurasta. Seura ei ole pystynyt maksamaan pelaajilleen vielä elo- ja syyskuun palkkoja. Yle Urheilun tietojen mukaan myös Torpedo Nizhni Novgorodilla sekä tulokasseura Sotshilla on palkanmaksuongelmia. Jopa kymmenellä KHL-seuralla on ongelmia palkanmaksussaan!

Yle Urheilun tietojen mukaan KHL:n pääsponsori sekä useita KHL-seuroja rahoittava öljy-yhtiö Gazprom ei ole tilittänyt seuroille sovittuja sponsoritukia. Summa on arviolta kymmeniä miljoonia euroja.

Pelaajan irtautuminen KHL-seurasta palkanmaksun takkuamisen takia ei ole yksinkertaista. Pelaajalla pitää olla kahden kuukauden palkat myöhässä, jotta hän pystyy irtisanoutumaan sopimuksestaan.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat