Koe uusi yle.fi

Suora

  • Taitoluistelun MM: Miesten lyhytohjelma
  • Sportmagasinet
  • Ampumahiihdon maailmancup
  • Ampumahiihdon MC: Miesten pikamatka
  • Taitoluistelun MM
  • Taitoluistelun MM: Miesten lyhytohjelma
  • Urheilua Yle Puheessa: Jääkiekkokierros
  • Taitoluistelun MM: Parien vapaaohjelma

Metsola tylsytti Kärppien kynnet -"Intohimo maalintekoon puuttuu"

Tapparan maalivahti Juha Metsola on kuuma pelaaja. Metsola pelasi kolmannen nollapelinsä neljään viimeiseen Tapparan liigaotteluun.

urheilu
Markus Kankaanperä Juha Metsola
Markus Kankaanperä ja Juha Metsola (Arkistokuvaa)Tomi Hänninen

Kärpät pommitti kohti Metsolaa 38 laukausta ilman osumaa. Ottelun viime hetkillä Kärpillä oli jäällä kuusi kenttäpelaajaa kolmea Tapparan miestä vastaan.

- Tässä vaiheessa nämä voitot on ihan elintärkeitä. Saamme tuosta hyvää fiilistä, jota olemme rakentaneet, jatkettua, Metsola myhäili.

- Kärpät sytyttää minkä vaan joukkueen. Kova joukkue ja yksi mestarisuosikeista. Kyllä sitä vastaan syttyy.

Voitto oli Tapparalle liigassa viides perättäinen. Putken avasi puolistoista viikkoa sitten pelattu voitokas CHL-ottelu, jonka jälkeen ovat liigassa kaatuneet Ässät, Pelicans, SaiPa ja Kärpät.

Kärpät jatkaa lauantaina Lahdessa. Puolustaja Ari Vallin kärsi keskiviikkona saamastaan pikkuvammasta eikä pelannut Tapparaa vastaan, mutta on pelimatkalla mukana.

Huomisesta pelaamisestaan Pelicansia vastaan Vallin ei vielä perjantaina Hakametsässä osannut tai halunnut sanoa mitään.

- Vaikea sanoa. En sano mitään. Toivottavasti olisin, mutta katsotaan huomenna sitten.

Vallin seurasi Kärppien otteita Tapparaa vastaan ylhäältä aitosta.

- Se näytti ihan hyvältä mutta sellainen pieni intohimo maalintekoon vielä puuttuu. Peli kyllä periaatteessa kantaa. Olemme oikeissa paikoissa ja haemme oikeita juttuja mutta nälkä puuttuu.

- Se näkyy siinä, ettei saada tyhjistäkään paikoista. Kaikki kunnia Metsolalle. Hieno peli häneltä tänään, mutta kyllä noista paikoista melkein pitäisi maali tehdä, jos meinaa voittaa.

- Kyllä se tuolla ylhäällä vähän enemmän jännittää. Siellä kynnet lyhenevät. Ylhäältä näkee paljon paremmin pelin.

- Kun olet siinä jään pinnassa ja äijiä tulee ja menee ovista ja ikkunoista päälle, niin ei siinä paljon ehdi ajatelemaan peliä, Vallin puntaroi.

Olli Ikäheimo, Tampere

Suosittelemme

Tuoreimmat