Kirivalmis laama hyökkäsi suomalaisolympiavoittajan peesiin

Ilkka Herola sai todistaa Val Senalesin jäätikköleirillä, kun olympiavoittaja Iivo Niskanen sai lenkillä laaman peräänsä.

Kuva: Anu Karttunen / Yle

**VAL SENALES. **Yhdistetyn hiihtäjä Ilkka Herola päätti lähteä mukaan hiihtäjien korkeanpaikanleirille, koska omalle joukkueelle sitä ei järjestynyt. Pohjois-Italian jäätikköleiri on tarjonnut Suomen tämän hetken kovimmalle yhdistetyn miehelle tähän mennessä kunnon treeniä ja yhden laamaepisodin.

- Olen hengissä toistaiseksi ja jaksan vielä lähteä lenkille. Paikka on hyvä, joten ei voi valittaa, Herola nauraa Yle Urheilun haastattelussa.

Herola hyppäsi hiihtäjien matkaa, koska yhdistetyn joukkueella ei riittänyt budjettia järjestää korkeanpaikanleiriä. Päätös leirille lähtemisestä tehtiin jo kesällä.

- Korkealla oleminen on sopinut minulle, joten oltiin valmentajien kanssa yksimielisiä siitä, että matkaan pitää lähteä.

- Hiihtäjistä vain osa on täällä, joten ryhmä on yhtä pieni kuin meillä yhdistetyssä. Tutunoloista hommaa siis, Herola summaa.

Omien sanojensa mukaan Herola on mennyt niin hiihtämisen kuin hyppäämisen kanssa reilusti eteenpäin.

- Oma taso pitäisi vakiinnuttaa kymmenen parhaan joukkoon maailmancupissa – ja Falunin MM-kisat on tietysti päätavoite.

Laamaepisodi

Herola kertoo, että leiri on sujunut ilman dramaattisia kommelluksia, vaikka yksi laamaepisodi mahtuukin mukaan. Se saa Herolan virnuilemaan ihan kunnolla.

- Laamaepisodi oli ihan hauska. Siinä sai sykkeet nousemaan hitaammassakin vauhdissa.

- Iivo (Niskanen) juoksi lenkillä minun ja Hyvärisen Pertun edellä. Laama päätti sitten juosta Iivon perään. Ei se meihin kiinnittänyt mitään huomiota. Vain Iivossa oli jotain kiinnostavaa. Ne ehkä vähän loukkaantuivat, että tultiin niiden reviirille, Herola kertoo.

Laamaepisodista kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.