Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Kuin savuna ilmaan

Pyrintö huudatti tamperelaisyleisöä – hurja aloitus ratkaisi tasokkaan pelin

Tampereen Pyrintö esitti puolustavalle mestarille sopivia otteita ja päihitti Loimaan Bisonsin.

urheilu
Alex Vaenerberg
Tomi Hänninen

TAMPERE. Korisliigan puolustava mestari Tampereen Pyrintö oli lauantaina kovassa iskussa ja voitti Loimaan Bisonsin kovatasoisessa ottelussa lukemin 88–71.

- Molemmilla on varmasti paletti vielä sekaisin ja kuviot hakusessa tässä vaiheessa kautta. Se oli enemmän tahto ja energiakysymys. Meillä oli heikko ottelu Pärnussa ja halusimme parantaa siitä, Pyrinnön Alex Vaenerberg kertoi Yle Urheilulle pelin jälkeen.

Pyrintö aloitti pelin hurjalla latauksella. Avausneljänneksen jälkeen taululla komeilivat luvut 26–12 ja tauolle lähdettiin tilanteessa 49–25.

- Tulimme tähän matsiin vahvasti ja hyvällä latauksella. Se ratkaisi ottelun. Kaikilla on tänään näyttämisen halu ja se näkyi siinä alussa.

- Bisonsilla oli varmasti väsymystä Venäjän matkasta. Me käytimme sen hyväksemme. Lopussa Bisons pääsi vielä mukaan peliin ja se meni vähän pelailuksi.

Vaenerberg räjäytti paikalle saapuneen tamperelaisyleisön toisella neljänneksellä kahdella peräkkäisellä kolmosellaan. Pyrinnön pelaaja katkaisi ensimmäisen heittonsa jälkeen Bisonsin avauksen ja heitti kolme pistettä lähes samoilta jalansijoilta.

- Bisonsilla oli vähän epäselvää, että kuka sen pallon hakee ja seurauksena oli huono syöttö. Katkaisin sen ihan vapaassa asemassa. Ajattelin, että kun äskenkin meni sisään, niin mikä ettei. Siitä oli hyvä laittaa toinen pussiin.

Yleensä Pyynikin palloiluhallissa pelaava Pyrintö isännöin Bisonsia poikkeuksellisesti Tampere Areenalla. Peli oli osa Palloilun superviikonloppu – tapahtumaa.

- Nämä ovat mielenkiintoisia juttuja. Viime kaudella finaalit pelattiin Hakametsässä ja se oli ihan uskomaton tapahtuma kaikin puolin. Onhan Pyynikilläkin aivan uskomaton tunnelma, joten sinne on kiva mennä takaisin.

- Tapahtuma oli onnistunut. Peli jouduttiin tosin aloittamaan 10 minuuttia myöhässä, kun lentopallomattoa poistettiin. Kesti siis vähän pidempään, ennen kuin pääsimme lämmittelemään.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat