Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kärppä-pelaajat kiihkeässä keskustelussa pukukoppikäytävällä - Pelicans palasi voittajaksi

Lahden pojista kasvoi ottelun aikana miehiä.​​ Kärpät hyytyi pystyyn toisessa erässä.

urheilu
Lauri Marjamäki
Lauri Marjamäki, Kärppien vastuuvalmentaja Tomi Hänninen

Lahden Pelicans katkaisi viiden ottelun tappioputkensa hurjalla taistelulla kotihallissaan hallitsevan mestarin Oulun Kärppien kustannuksella.

Vieraiden valmentaja Lauri Marjamäki myönsi, että oululaisilla on vielä paljon työsarkaa edessään.

Se näkyi toisessa erässä, missä Kärpät oli jo 2-0-johdossa, kun luistelu, kaksinkamppailuvoima ja kurinalainen viisikkopeli hävisivät mestareiden pelielementeistä pala palalta.

Isäntein tehomieheksi poikkeuksellisesti noussut Niko Tuhkanen kehui joukkueensa nuorisokaartia, joka kasvoi ottelun aikana pojista miehiksi ja kantoi omalta osaltaan vastuuta, vaikkei pisteille päässytkään.

- Olen tosi ylpeä meidän nuorista kavereista. He ovat saaneet loukkaantumissuman johdosta mahdollisuutensa ja käyttäneet sen hienosti, luottopakki hehkutti toisen liigaottelunsa pelannutta Sebastian Repoa, Hannes Björnistä ja Miska Siikosta.

Neljäs A-junioreista joukkueeseen noussut hyökkääjäTaavi Vartiainen törmäili laitataklauksesta itsensä sen sijaan suihkuun avauserän lopussa telomalla Adam Masuhrin pois pelistä.

Tuhkasella oli selkeä näkemys voiton avaimista

- Katsomoon saattoi näyttää kahden maalin tappiotilanteessa pahalta, mutta itse asiassa saimme paljon energiaa siitä, ettei Kärpät saanut kuin yhden maalin sen viiden minuutin jäähyn aikana.

- Nyt saimme liikettä maalille ja kiekkoja sinne. Hyökkäyksetkin lähtivät paremmin puolustuksesta kuin aikaisemmin, ja nyt pääsimme hyökkäämään koko viisikolla. Se oli syynä maaleihin.

Tuhkasen mukaan paluu voittojen tielle kasvattaa joukkueen mahdollisuuksia valtavasti tiistaina Raumalla.

- Tärkeintä oli, että saimme tappioputken poikki. Nyt on paljon helpompaa lähteä ensi viikolla Raumalle pelaamaan Lukkoa vastaan.

Omiin menee liikaa

Kärppien Joonas Donskoi ruoski ottelun jälkeen omaa suoritustaan, vaikka hänellä luistelua riitti läpi kamppailun aivan toisella tavalla kun joukkueen kokeneemmalta kaartilla. Kärpät laittoi kaikki kentät uusiksi ottelun aikana, kun kakkonenkin hajotettiin kolmannessa erässä.

- Ollaan pelattu Junttilan ja Kemppaisen kanssa aikaa monta ottelua huonosti putkeen ja siitä johtuen kokeiltiin nyt vähän erilaisia ketjuja. Oli se vähä parempaa, mutta kyllä tässä on itsellä peiliin katsomisen paikkaa. Nyt olen pelannut niin monta huonoa peliä putkeen.

Ennen kaikkea peiliin pitäisi Lahden ottelun perusteella katsoa joukkueen kokeneemman kaartin. Pelicans raapi kaksinkamppailut pelin käännekohdassa ja Kärpät palasi ensimmäisen erän liikkeeseen vasta 4-2-tappiotilanteessa, ja se oli jo liian myöhäistä.

Pelin jälkeen Kärppien pelaajakäytävällä käytiin kovaäänistä keskustelua pelaajien kesken.

Donskoi myönsi kasvavan tuskan oululaisten keskellä.

- Nyt eletään vaikeita aikoja. Paljon pitää tehdä vielä töitä, että saamme pelin sellaiseksi, mitä sen kuuluu tällä materiaalilla olla. Meille tulee liikaa helppoja maaleja omiiin.

Jari Haapala, Oulu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat