1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Voitto oli Kallion käsissä – "Oli pakko höllätä"

Mika Kallio harmitteli Australian GP:n jälkeen ajovirhettään. Se saattoi maksaa MM-sarjan voiton.

Kuva: AFP / Lehtikuva

Mika Kallio taisteli sunnuntaina ankarasti ratamoottoripyöräilyn Moto2-luokan Australian osakilpailun voitosta, mutta putosi lopulta palkintopallisijojen ulkopuolelle pienen ajovirheen vuoksi. Kallio oli vielä yhdeksän kierrosta ennen ruutulippua kiinni kärkisijoissa, mutta päätyi lopulta neljänneksi.

- Voitto karkasi, kun ajoin jarrutuksen pitkäksi. Perä lähti luistamaan ja oli pakko höllätä jarrusta, jotten kaatuisi. Sillä samalla sekunnilla kilpakumppanit kuittasivat sitten ohi, Kallio kertoo tiedotteessaan.

Kisan voittoon ajoi espanjalainen Maverick Vinales, joka on tällä hetkellä kiinni Moto2-luokan MM-pronssissa. Muut palkintopallisijat menivät sveitsiläiselle Thomas Lüthille ja espanjalaiselle Esteve Rabatille.

Palkintopallisija tai jopa voitto olisi tehnyt Kalliolle erittäin hyvää. Nyt Kallion ja Rabatin ero on 41 pistettä, kun jäljellä on enää kaksi osakilpailua. Suomalaisen haaveet Moto2-luokan voitosta ovat siis enää teoreettiset.

- Sain kyllä ajettua edessä ajaneen tallikaverini Esteve Rabatin ja sveitsiläiskuski Thomas Lüthin kiinni, mutta paukut eivät enää riittäneet heidän ohittamiseen. Puskin koko ajan sen minkä pystyin, mutta kun renkaat olivat jo ihan finaalissa, niin yritys ei vaan tuottanut tulosta.

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarja jatkuu viikon kuluttua Malesian Sepangin radalla, jossa Kallio on ollut kolmesti palkintopallilla, vuosina 2003, 2005 ja 2006.