Ringa Ropo: "Seuratyö tässä taloustilanteessa on haastavaa"

Ringa Ropo pitää edelleen hallussaan pituushypyn Suomen ennätystä, 685. Entinen huippu-urheilija aloitti käsipalloseura Riihimäen Cocksin toiminnanjohtajana viime keväänä. Ensimmäiset kuukaudet ovat olleet haastavia.

Kuva: Tomi Hänninen

**TAMPERE. **Ringa Ropo tervehtii ennen Cocksin ja HC Westin ottelua tuttavallisesti Riihimäeltä saapuneita kannattajia, välillä toiminnanjohtaja kannustaa äänekkäästi joukkuettaan. Käsipallomaailma on ollut entiselle pituushyppääjälle uusi tuttavuus.

Toiminnanjohtajan tehtävä käsipalloseurassa ei rajoitu pelkästään toimistotyöhön, käytännön asioihin täytyy myös tarttua. Seuran pyörittäminen näinä aikoina on taloudellisesti haastavaa.

- Se laittaa kyllä aivonystyrät liikkeelle ja luovuuden käyntiin, että millaisin keinoin voidaan kohentaa taloutta. Minun mielestäni yksi perusvinkki ankeina aikoina on, että tehdään aitoja asioita, sitä mitä osataan parhaiten. Ne panostukset eivät mene kauhean hukkaan.

Suomalaista miesten käsipallon SM-liigaa on hallinnut viime kausina kaksi joukkuetta HC West ja Riihimäen Cocks, joista jälkimmäinen on napannut kaksi viimeisintä mestaruutta. Liigan taso on valitettavan kapea ja joukkueiden erot ovat suuria.

Tilannetta kuvastaa hyvin se, että Suomen cupin ottelua Hankoa vastaan ei voitu pelata lauantaina 18.10., kun hankolaispelaajat olivat syyslomalla. Cocks sai luovutusvoiton.

- Minun taustani on huippu-urheilussa ja sen vuoksi minun oli helppoa mennä Cocksiin, koska siellä tehdään sinne päin meneviä asioita, toki sielläkin on parannettavaa. Osa seuroista suhtautuu kuitenkin harrastetoiminnan pohjalta liigaan ja silloin on selvää, että lopputuloskin on erilainen.

Ringa Ropon mielestä käsipallossa on Suomessa kehittämistä, kädet ovat täynnä työtä, jossa on edettävä askel kerrallaan. Tampereella järjestetty palloiluviikonloppu on hyvä askel eteenpäin, ja meneillään olevaa palloilubuumia pitäisi kyetä hyödyntämään paremmin myös käsipallossa.