Fanit jäivät koukkuun vauhdikkaaseen peliin: "Maaleja tulee"

Riihimäen Cocks ja HC West kohtasivat käsipallon pääsarjassa poikkeuksellisesti Tampereella.

Kuva: Tomi Hänninen

TAMPERE. Riihimäen Cocks toimi sunnuntaina poikkeuksellisesti kotijoukkueena Tampereella, jossa vastassa oli HC West. Katsomossa näkyi kuitenkin Cocksille tuttuja värejä, sillä joukkueen kannattajia oli saapunut paikalle muutamia kymmeniä.

Yhtenäistä kannattajaryhmää joukkueella ei kuulemma ole, mutta lähes kaikki riihimäkeläiset olivat verhoutuneet seuran huiveihin. Ennen ottelun alkua Cocksin toiminnanjohtaja Ringa Ropo jakoi katsomoon seuran kannattajalippuja.

Kaisaksi ja Marjaksi esittäytyvät kannattajat lähtivät aamutuimaan Riihimäeltä katsomaan Cocksin Tampereen ottelua.

- Harvemmin näissä vieraspeleissä tulee käytyä. Kotipeleissä käymme säännöllisesti, kannattajat kertoivat Yle Urheilulle.

Kaisan ja Marjan seurueessa on myös juniori-ikäisiä käsipallon ystäviä. Riihimäkeläiskannattajat kertovat jääneensä koukkuun käsipalloon.

- Peli on niin nopea ja siinä tapahtuu paljon. Maaleja tulee. Juniorit ovat lajista kiinnostuneita ja sitä kautta vanhemmatkin ovat lähteneet mukaan.

Cocksin ja HC Westin sunnuntainen ottelu oli osa Tampereella järjestettävää Palloilun superviikonloppu – tapahtumaa. Tampereella ei ole käsipallon SM-sarjajoukkuetta, joten paikalle tuotiin kaksi muualta tulevaa joukkuetta.

Tamperelaisjoukkueen puuttuminen ja pelin suhteellisen aikainen ajankohta näkyi hieman katsomossa. Yleisöä paikalla oli hillitysti ja siitä valtaosa Riihimäeltä tai Kauniaisista.

- Paikallisia katsojia saisi kyllä olla enemmän. Riihimäellä hallissa on paljon sähäkämpää. On toki kuitenkin hyvä näyttää muillekin Suomessa tätä tasokasta lajia.