Suora

  • Kuin savuna ilmaan

Jack Nicklaus, Greg Norman, Ernie Els ja Mikko Ilonen - "Kovin juttu suomalaisessa golfissa"

Mikko Ilonen laittoi Lontoon golfturnauksessa nippuun useita Ryder Cup -sankareita matkalla kilpailun voittoon.

urheilu
Mikkko Ilonen kuvassa
EPA

Mikko Ilosen nimi kaiverrettiin sunnuntaina arvostetun reikäpelin golflegendojen joukkoon.

Aiemmin Lontoon voittopokaalista löytyvät vuodesta 1964 alkaen nimet kuten Arnold Palmer, Jack Nicklaus, Seve Ballesteros, Greg Norman, Nick Faldo ja Ernie Els.

Vaikka ruotsalaiset ovat menestyneet laajalla rintamalla golfissa, niin yhtään länsinaapurin golfarin nimeä ei löydy Lontoon arvopokaalista.

Seitsenkertainen henkilökohtainen golfin Suomen mestari, maajoukkuedustaja ja nykyinen Golflehden päätoimittaja Teemu Tyry myönsi, että hän kävi läpi melkoisen tunnekuohun Ilosen uroteon saatua sinettinsä.

Suomalaisen korkein golfsijoitus kautta aikojen

Teemu Tyry pohtii maanantaiaamuna julkaistavaa golfin rankinglistaa Ilosen osalta

- Tämä herkistää niin minua kuin monia muitakin golfihmisiä. Tiedän, että tämä voitto tuntuu Mikosta valtavan hienolta. Siitä pitää olla ylpeä näin suomalaisenakin.

- Tämä on ehdottomasti kovin juttu suomalaisessa golfissa. Rahassa mitattuna (yli 600 000 euro) se on iso, mutta myös maailmanrankingissa Mikko nousee lähes 30 joukkoon, joka on suomalaispelaajan korkein golfsijoitus kautta aikojen.

- Mikko voitti maailman perinteikkäimmän ammattilaisten reikäpelikilpailun, ja kun voittajalistalla on lähes kaikki maailman tähdet aikaisemmilta vuosikymmeniltä, niin se on kruunu tälle vuodelle.

Teemu Tyry korostaa, että koko Ilosen vuosi 2014 on ollut yhtä golfhuipennusta, vaikka loppuvuodesta edessä on vielä neljä kovaa koitosta, johon Ilonen on jo lunastanut paikkansa.

Aallot ovat osuneet kohdilleen ja Mikko on aallonharjalla. Meillä on todella kovan luokan kansainvälinen pelaaja

Teemu Tyry, Golflehden päätoimittaja

Lahtelainen on kahminut tämän vuoden aikana palkintorahoja jo yli 1,7 miljoonaa euroa.

- Tämä oli hirmuisen arvokas voitto, mutta nyt pitää myös katsoa isoa kuvaa. Mikko oli ensimmäistä kertaa Yhdysvalloissa pelatussa isossa majorissa seitsemäs, oli lähellä voittaa alkukaudesta jo Quatarissa ja voitti Irlannin mestaruuden, joka oli todella kova kisa.

- Mikko on ollut aiemminkin hyvä pelaaja, mutta aallot ovat osuneet nyt kohdilleen ja hän on aallonharjalla. Meillä on todella kovan luokan kansainvälinen pelaaja, hehkuttaa Tyry ääni väristen.

Teemu Tyry muistuttaa, että suomalaishuipulla on kaksi kovaa saavutusta, johon harvat golfin pelaajat ovat pystyneet.

- Reikäpelin mestaruuden lisäksi Mikolla on maailman suurimman ja perinteikkäimmän golfin amatöörikisan voitto, eli British Openin amatöörimestaruus. Duppelia on hyvin harvalla pelaajalla, alleviivaa Tyry.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat