1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Veikkausliigan toimitusjohtaja ei yllättynyt päätöksestä – "Voi tuoda taloudellista riskiä"

Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaan mukaan karsintojen palauttamiseen oli paineita. Veikkausliiga-seurat eivät karsintoja kannattaneet.

Kuva: Anu Karttunen / YLE

Jalkapallon Veikkausliigan ja Ykkösen välisten karsintojen palauttaminen ei tullut Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaalle yllätyksenä. Hänen mukaansa karsinnoille oli painetta useastakin suunnasta.

- Veikkausliigan hallitus otti kantaa useampiinkin kohtiin esityksessä. Huonompiakin vaihtoehtoja oli, siinä mielin täytyy olla tähän tyytyväinen, Marjamaa totesi Yle Urheilulle, mutta ei avannut asiaa tarkemmin.

Emme tienneet, onko tulossa vielä mittavampia muutoksia.

Timo Marjamaa

- Emme tienneet, onko tulossa vielä mittavampia muutoksia. Asiat olisivat voineet olla vielä kehnommin.

Muun muassa Rovaniemen Palloseuran toimitusjohtaja Petri Jaatinen sanoi Yle Urheilun haastattelussa, että Palloliiton päätös oli vastoin Veikkausliiga-seurojen yhteistä linjaa. Marjamaan mukaan Veikkausliiga-seurat eivät karsintoja kannattaneetkaan ja seurat olisivat halunneet pitäytyä nykyisellä mallilla.

- Seuroilla on taloudellisesti tiukkaa ja seurat ottavat taloudellisen riskin jalkapallon toiminnan pyörittämisestä. Tämä voi nyt tuoda sen tilanteen, että siirtoikkunan ollessa auki ruvetaan täyttämään joukkueita kilpaa, jos ollaan putoamassa. Se voi tuoda taloudellista riskiä, Marjamaa sanoi ja toivoi, että uudistus vaikuttaisi peleihin nyt positiivisesti.

- Sitähän kaikki toivovat, että pelit paranevat ja ihmiset viihtyvät.