Suora

  • Urheiluruutu

Summanen lataa kovilla: "Jääkiekkoliitto on vetänyt niin sanotusti hanuriin"

Raimo Summanen on seurannut suomalaista kiekkoilua tiiviisti ja surullisin mielin. Hänen mukaansa Jääkiekkoliigan ja SM-liigan suhmurointi on ”kuvottavaa kusetusta”.

urheilu
raimo summanen
Katso Raimo Summasen haastattelu kuvaa klikkaamalla.

Omsk-valmentaja Raimo Summanen ei silittele suomalaista jääkiekkoa ja sen parissa toimivia johtohenkilöitä. Summasen mukaan jääkiekkojohtajat ovat sössineet tilanteen.

Tätä ohjaa muutama ihmisego.

Raimo Summanen

- Keskustelua pyörittää ja ohjaa ihmiset, joilla ei ole urheilullista substanssia. Tätä (suomalaista jääkiekkoa) ohjaa muutama ihmisego. (Harry) Harkimo ja (Kalervo) Kummola ovat vieneet tämän pisimmälle tasolle. Onneksi saatiin Harkimo suomalaisesta jääkiekosta pois, Summanen latasi Yle Urheilun haastattelussa.

- Nyt meillä on SM-liiga ilman karsintoja. Liigaa laajennetaan, kun sitä pitäisi supistaa. Se on ihan järkyttävää, että Mestis päästetään tuohon tasoon. Siinä jääkiekkoliitto on vetänyt niin sanotusti hanuriin.

Enemmän korruptiota kuin muissa ammattilaissarjoissa

Summanen katsoo, että hänellä on perspektiiviä puhua suunsa puhtaaksi, sillä hänellä on 40 vuoden kokemus suomalaisesta jääkiekosta kaikilla tasoilla.

Jos ammattilaisurheilu on kovaa jollain tasolla, se on puhtaampaa ja rajumpaa.

Raimo Summanen

- Jos ammattilaisurheilu on kovaa jollain tasolla, se on puhtaampaa ja rajumpaa. Suomessa mennään älyttömällä tasolla ihmisten kasvattamiseen, nuori suomi –ohjelmiin. Ja sitten nämä ylätason toimijat, Jääkiekkoliitto ja SM-liiga – se on kuvottavaa kusetusta, hän totesi.

- Olen monta vuotta tätä katsonut. Se on helvetinmoista suhmurointia. Se on törkeää. Suomessa on enemmän korruptiota urheilussa kuin missään ammattilaissarjassa, KHL mukaan lukien.

Jääkiekko liian iso laji Suomessa

Summasen mukaan jääkiekko on kasvanut Suomessa liian isoksi, ja kalliiksi.

Suomelle olisi hyvä, ettei laji kasvaisi liian isoksi.

Raimo Summanen

- On ihan järkyttävää, että rahaa heitetään hukkaan. Laji on älyttömän kallis, se on tuotu liian isoksi. Tämä on pieni laji omalla tavallaan ja Suomelle olisi hyvä, ettei laji kasvaisi liian isoksi, hän sanoi.

- Täällä arvostellaan hirveästi sitä, että KHL on joku valtion väline. Meidän pitäisi katsoa Suomessa peiliin. Urheilu on Suomessa vallanpitäjien väline härskillä tavalla. Tämä on niin politisoitunutta, se on ihan karseaa katsoa.

Christer Sarlin, Yle Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat