Suora

  • Urheilukierros
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: JPN - ENG
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SCO - ARG
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Kärpät lopetti välimallin hiihtelyn - "Tätä tarvitsimme"

Kärpät otti voiton kolmen tappion jälkeen Ilvestä vastaan. Markus Nutivaara teki vakuuttavan iltapuheen ylivoiman viivapuolustajana.

urheilu
markus nutivaara
Markus NutivaaraTomi Hänninen

OULU. Pitkät palaverit viime viikon kolmen tappion jälkeen auttoivat Kärppiä löytämään oikean intensiteetin Ilvestä vastaan. Taklauksia jaettiin heti alusta lähtien, tiiviisti puolustettiin joukkueena ja ylivoimapeli parani selkeästi. Tämä sai myös isäntien päävalmentajan Lauri Marjamäen tyytyväiseksi.

- Joukkueena ja joukkueelle pelaaminen oli illan teema. Tätä tarvitsimme. Kovasti palaveerasimme viime lauantain jälkeen. Tämähän oli ollut sellaista välimallin hiihtelyä meiltä.

- Nyt oli paljon hyviä asioita. Nuoren Nutivaaran istuttaminen ylivoimaan loksautti senkin kohdalleen. Ensimmäinen erähän oli tosi hyvä. Toisessa erässä kaksi turhaa jäähyä sotki peliä. Kolmas oli vahvaa puolustamista, josta sitten tuli palkinto. Arto Laatikainen oli meille tänään iso pelaaja, kehaisi Marjamäki lopuksi .

Ilveksen päävalmentaja Tuomas Tuokkola tunnusti Kärppien puolustuksen kovuuden.

- Meiltä nousujohteinen esitys. Olen ylpeä, miten kovaan siltaan kaveri laitettiin lopussa. Kärpät kyllä puolusti niin tiiviisti, ettei tasoitukselle jäänyt tilaa. Ei saa antaa noin helppoja maaleja kuin nyt annettiin. Tänään nähtiin tarkkaa hyvää lätkää, tiivisti Tuokkola illan tasaisen taiston.

Lauri Marjamäenkin kehut saanut Markus Nutivaara oli tyytyväinen kasvaneeseen vastuuseen ja voittoon.

- Paineet putosivat harteilta. Nyt on hieno tunne, on hieno peli alla. Painotettiin, että työnteko on ykkösasia. Sitä kautta voitot tulee. Oli hieno nähdä, että koko joukkueena taistelimme tänään. Ihan hyvinhän tuo ylivoimapeli toimi. Adam (Masuhr) putosi pois, niin pääsin kokeilemaan. Eihän se ole, kun toimittaa kiekkoa maalille. On mukava lähteä tästä kohti perjantain kotiottelua Ässiä vastaan, makusteli Nutivaara.

Ilveksen kultakypärä Sami Sandell kehui myös Kärppien puolustamista.

- Pelasimme hyvän pelin. Täytyy antaa Kärpille tunnustus, he puolustivat tosi hyvin keskustaa. Emme päässeet kunnon maalipaikoille, vaikka näennäisesti hallitsimmekin, tuumi Sandell.

Juhopekka Pietilä

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat