1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Viimeinen ry-mohikaani katoaa liigakartalta – HPK etsii sijoittajia osakeyhtiöön

Hämeenlinnan jääkiekkoylpeys HPK on kulkenut liigakaudesta toiseen viimeisenä mohikaanina, rekisteröitynä yhdistyksenä liigatoimintaa pyörittävänä seurana. Ensi liigakauteen saattaa startata jo osakeyhtiömallinen HPK, sillä valmistelutyö yhtiömallin muuttamisesta on edennyt.

HPK:n yhtiöitymismalli esiteltiin tämän viikon maanantaina Kiekkoilun Tuki Oy:n yhtiökokouksessa. Jääkiekkoliiketoiminnan yhtiöitymismallista on lisäksi käyty jo neuvottelut Kiekkoilun Tuki Oy:n nykyisten pääosakkaiden kanssa ja hankkeelle on näytetty vihreää valoa.

Papereiden puolesta homma on selvä, HPK:lla on valmiina osakeyhtiötä tai oikeastaan yhtiöjärjestyksen muuttamista varten niin perustamisasiakirja kuin osakassopimukset.

Tällä hetkellä käydään neuvotteluja mahdollisten uusien sijoittajatahojen kanssa. Yle Urheilun tietojen mukaan osakeyhtiön perustamista varten kaavaillusta potista on kasassa noin puolet.

- Tavoitteena on vankistaa HPK:n taloudellista pohjaa ja taata hämeenlinnalaisen liigakiekkoilun tulevaisuus vuosiksi, jopa vuosikymmeniksi eteenpäin, kertoo HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela.

- CHL tai kansainvälistyminen ei kuulu tässä vaiheessa suunnitelmiin. Tavoitteena on laittaa perusliiketoiminta kuntoon.

HPK:n tilikausi päättyy keväällä mutta jos neuvottelut etenevät ja HPK kiinnostaa sijoittajia, Korpelan mukaan ylimääräinen yhtiökokous voidaan kutsua koolle.

- Homma etenee vaikka tänään, jos toimistolle kävelee heppu, joka laittaa puuttuvat eurot pottiin, Korpela naurahtaa.

- Tunnistamme toki taloudellisen tilanteen haasteet mutta toisaalta uskomme, että HPK kiinnostaa. Haluaisimme tälle hankkeelle kasvot, näin voisimme esitellä, että nämä omistavat.

Sari Sirkkiä-Jarva