Suora

  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Juventus - Roma
  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Juventus - Roma

”Jeppe” Saarinen vei tikkarin SaiPan suusta

Kolme sarjapistettä näyttivät menevän ansaitusti Lappeenrantaan, keskiviikkoillan ainoassa liigamittelössä Hämeenlinnassa. Sitten astui esiin Pallokerhon kultakypärä Jesse Saarinen.

urheilu
Jesse Saarinen
Ritarihyökkääjä Jesse Saarinen iloitsee iilan toista osumaansa.Pekka Rautiainen

Avauserää vei kotijoukkue, mutta kahta seuraavaa vierailija SaiPa. Kaksi ja puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä SaiPa johti ottelua 3-1, kunnes isäntien Jesse Saarinen astui esiin. Kaksi salamamaalia noin puoleentoista minuuttiin, ja ottelu jatkoajalle.

Jatkoajalla Tuomas Vänttinen sinetöi ylivoimalla voiton HPK:lle, kuinkas muuten, kuin Jesse Saarisen ja Graig Schiran syötöistä.

Käsittämätön sulaminen

SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkosta sapetti ottelun huono alku ja loppu.

- Avauserässä oltiin jaloissa, mutta toisessa ja kolmannessa päästiin peliin kiinni. Loppuhetkillä tuli käsittämätön sulaminen, mitä ei saisi tapahtua. Tällainen syö aika paljon, kun kahden maalin johto menetetään loppuhetkillä. Meillä riittää pähkäiltävää.

- Alku oli hyvä, mutta toisessa ja kolmannessa erässä aina kavennusmaalin asti oltiin sillassa. Tällä kaudella on hyvin noustu otteluiden lopuissa ja tänäänkin uskottiin, että pystytään ottamaan tarvittavat pisteet, suitsutti isäntien Pasi Arvonen omiaan.

Kahden maalin Saarinen

Kaksi maalia kotijoukkueelle tehnyt Jesse Saarinen totesi, että jääkiekossa kaikki on mahdollista.

- Homma voi kääntyä erätauolla päälaelleen. Perustekeminen pitäisi olla laadukasta, mutta pienet asiat voivat kääntää ottelun. Tänäänkin toisessa höllättiin ja kolmannessa meinasi tulla ”nuha”, mutta onneksi lopussa käännettiin peli itselle.

Kavennusmaalissa ehdin katsoa, että maalivahdin länget on auki ja siitä siten sisään. Tasoituksessa Nikkilä tarjoili loistosyötön, mistä oli helppo onnistua. Jatkoajalla en miettinyt hattutemppua, mutta toki sitä, että ylivoimalla peli ratkaistaan meille, päätti kultakypärä Jesse Saarinen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat