Suora

  • DreamHack Open Fall 2020

Latvala taipui MM-hopealle - "Tämä on ollut paras kauteni ikinä"

Jari-Matti Latvala listaa kuluneen rallikauden uransa parhaimmaksi, vaikka Sebastien Ogier jättää Latvalan tämän vuoden MM-taistelussa hopealle.

urheilu
Jari-Matti Latvala kuvassa
Jari-Matti Latvala uskoo oppineensa asioita, joilla unelma mestaruudesta toteutuisi.Miika Wuorela

Maine koko kansan koheltajana on jo kuollut ja kuopattu käsite, kun puhutaan ralliautoilija Jari-Matti Latvalasta. Mies ajaa MM-sarjaa Volkswagenin huipputiimissä ja tekee työnantajansa odottamaa tulosta. Itsekriittisyys kuuluu silti kuvaan voitontahtoisella kuljettajalla.

Vaikka tallikaveri Sebastien Ogier tarvitsi Kataloniasta vain kaksi pistettä Latvalaa enemmän, lähti suomalainen yhä yrittämään tehdä mahdottomasta mahdollisen. Taisteluhenki pysyi päällä maalilipulle asti.

- Jos haluaa mestariksi, ei voi antaa periksi, vaan pitää yrittää loppuun asti. Seb sai fantastisen startin kisaan. Itse en siinä onnistunut. En ollut tällä planeetalla, kun ralli alkoi. Ajoin todella huonosti, Latvala soimasi itseään.

Yllättävään vaisuuteen löytyi vielä hämmästyttävämpi syy. "Soralle syntynyt" kuljettaja oli hetkellisesti unohtanut vauhdin alkulähteensä.

- Viimeisimmän sorarallin (Australia) jälkeen olin ajanut varmasti 1 000 kilometriä testiä ja kisaa asfaltilla. Sorataitoa olisi ensimmäisenä päivänä tarvinnut todella.

Hetken mietittyään Latvala kuitenkin päätyy siihen, ettei rallikausi olisi juuri paremmin voinut edetä. Mestaruus antaa yhä odottaa itseään, mutta Latvalalla kruunun tavoitteluun on vielä aikaa. Volkswagen nimittäin vahvisti kisaa edeltävänä torstaina tarvitsevansa koko kolmikkonsa palveluksia myös tulevaisuudessa.

- Tämä on kaikesta huolimatta ollut paras kauteni ikinä. Nyt minulla oli ensimmäistä kertaa mahdollisuudet taistella mestaruudesta. Seuraava tavoite on tietysti saavuttaa mestaruus, hymyili Latvala.

Seuraava tavoite on tietysti saavuttaa mestaruus.

Jari-Matti Latvala

Kauden viimeisessä rallissa Walesissa tarjottimella ei ole osakilpailuvoittoa kummempaa. Sarjasijoitukset ovat jo sinetöityneet; Latvalan MM-hopeaa ei enää uhkaa kukaan.

- Walesin osakilpailu on yksi suosikeistani. Nyt rallissa on mukana hieman uutta metsäpätkääkin. Seb lähtee kisaan varmasti rennoin mielin, ja Kris Meeke ja Mikkokin (Hirvonen) tulevat varmasti kovaa. Nyt on vain pistettävä poljin lattiaan.

Kisan aikana Latvala ennätti tarkistella omia heikkouksiaan sen verran, että kisan tultua maaliin, oli miehellä jo "vikalista" hyvin tiedossa.

- Etenkin Portugalin ja Puolan kaltaisissa ralleissa on tapahduttava muutos. Tiedän alueet, joilla pitää parantaa tulevaisuutta ajatellen. Kun ne ovat tiedossa, on hyvä lähteä niissä itseään kehittämään, Latvala analysoi sen tarkemmin asiaa erittelemättä.

Miika Wuorela

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat