Suora

  • Jääkiekon Nordic cup, Suomi - Norja
  • Jääkiekon U18 MM: CAN - FIN
  • Jääkiekon U18 MM, Kanada - Suomi
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kommentti: Määttä ei hätkähdä edes syöpää

Vasta 20-vuotiaan Olli Määtän henkinen kantti on teräksinen, kirjoittaa Yle Urheilun Jaakko Parkkinen.

urheilu
Suomi poistuu jäältä.
Tomi Hänninen

- Olli on erityislaatuinen (outstanding) nuori mies, sanoo Pittsburgh Penguinsin GM eli toimitusjohtaja Jim Rutherford seuran tiedotteessa, jossa kerrotaan Olli Määtän tulevasta kasvaimen poistosta.

Erityislaatuinen tuntuu vähättelevältä adjektiivilta, kun pohtii Jyväskylästä maailmalle lähteneen huippulahjakkuuden henkistä kanttia.

Määttä ponnisti käytännössä tyhjästä NHL:n huippuseuran kärkipakkien joukkoon viime kaudella. Helmikuussa kutsui olympiajoukkue ja mukaan tarttui matkalta pronssimitali.

Keväämmällä pelimäärä alkoi hieman näkyä otteissa ja kesällä edessä oli olkapääleikkaus.

Kauden alla Penguins-lääkärit löysivät kilpirauhasen kasvaimen. Joukkueen lääkärin mukaan se on 85-prosentin todennäköisyydellä syöpäkasvain.

Määttä ei hätkähtänyt, vaan aloitti kauden erittäin väkevästi. Pelipaikka löytyi nopeasti ykköspakkiparista Kris Letangin viereltä ja suoritusvarmuus on ollut ottelusta toiseen vahva.

Toki kasvain ei voi pelaamiseen kovin paljoa vaikuttaa, sillä Määtällä on lupa pelata leikkaukseen saakka. Sen jälkeen toipumiseen ennustetaan menevän kuukauden verran.

Korvien väli on kuitenkin taatusti ollut koetuksella. Vasta 20-vuotiaan pelimiehen kypsyys ei lakkaa hämmästyttämästä.

- Tunnen oloni terveeksi, minulla vain saattaa olla syöpä, Määttä tokaisee Penguinsin Twitter-tilillä (siirryt toiseen palveluun).

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat