Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Tuomareille täyslaidallinen Oulussa: "Tässä liigassa kukaan ei tiedä, miten saa pelata"

Kärppien ja Sportin välisen kiihkeän liigataiston jälkeen puhutuimmaksi jutuksi kohosi sekä illan että koko liigan tuomaritoiminta. Molempien joukkueiden päävalmentajat arvostelivat selkein sanoin illan tuomarointia.

urheilu
Tomek Valtonen Jyväskylässä
Oulussa nähty tuomaritoiminta ei miellyttänyt Sportin valmentaja Tomek Valtosta. (arkistokuva)Tomi Hänninen

Maalinteko oli molemmille joukkueille vaikeaa. Niinpä limppua saatiin maaliin ainoastaan ylivoimalla. Illan ratkaisu syntyi jatkoajalla, tietenkin ylivoimalla. Kärpät pyöritti aikansa ylivoimaa, kunnes kapteeni Lasse Kukkonen vapautti Raksilan piinasta ajassa 61.40. Hän ohjasi maalin kulmalta kiekon ohi hyvin pelanneen maalivahti Ville Hostikan. Oululaiset voittivat ottelun 2-1. Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen lämpeni alkuliturgioiden jälkeen oikein kunnolla sekä illan (Petri Lindqvist- Tuomas Pöyhönen) että koko liigan tuomaritoiminnasta.

  • Eihän tämä näin voi mennä. Olen ollut tuomaritoiminnasta hiljaa, mutta nyt ylitettiin raja. Tuomareilla ei ole pelisilmää ollenkaan. Linja muuttui kahden erän jälkeen. Tässä liigassa ei kukaan tiedä, miten saa pelata, ei kukaan, lasketteli Valtonen täyslaidallisen kohti tuomaritoimintaa.
  • Tuomarit eivät suostu edes keskustelemaan, koska he ovat niin hyviä, ettei heidän tarvitse. Tarkkaillijat aina vain valittelevat virheitä, mutta mitään ei tapahdu. Tässä pelataan kalliista pisteistä. Minua harmittaa pelaajien puolesta.
Kotijoukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki arvosteli niinikään tuomaritoimintaa, mutta hillitymmin.
  • Toisessa erässä meille vihellettiin kummia jäähyjä ja Sport pääsi johtoon. Kolmannessa tuomarit sitten paikkasivat näitä. Sport sai puolestaan helpolla jäähyjä. Eihän sen näin pidä mennä, Marjamäki sanoi.
  • Sportille kaikki kunnia, joukkue pelasi erinomaisesti. Se oli energinen ja meitä levänneempi. Sport taisteli tänään suurella sydämellä. Vähän jäätiin vajaaksi tänään. Onneksi tässä lasketaan vain voitot. Nyt saadaan onneksi vähän lepoa ennen lauantaita (Saipa kotona).
Juhopekka Pietilä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat