Suora

  • Uimahyppyjen MM, naisten 3 m:n välierät
  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 18.7.
  • Urheiluruutu
  • Aviopari katoaa
  • Urheiluruutu

Virpi Sarasvuo mukaan Yle Urheilun asiantuntijatiimiin

Yle Urheilun asiantuntijatiimi saa tulevalle hiihtokaudelle rautaisen vahvistuksen, kun Virpi Sarasvuo liittyy ryhmään mukaan. Sarasvuo löytää tälle kaudelle ainakin yhden – tai kaksi – nimeä, johon kannattaa kiinnittää huomiota.

urheilu
Virpi Sarasvuo
Virpi SarasvuoYle

Omalla hiihtourallaan muun muassa kaksi olympiapronssia, kuusi maailmanmestaruutta, yhden MM-hopean ja MM-pronssin sekä kahdesti Tour de Skin voittanut Virpi Sarasvuo (o.s. Kuitunen) liittyy Yle Urheilun asiantuntijatiimiin tulevalle kaudelle.

- Mielenkiintoisin mielin aloitan asiantuntijana. Tämä on minulle uusi pesti. Hauska hypätä tiimiin mukaan, Sarasvuo kertoi.

Sarasvuon kanssa Yle Urheilun asiantuntijoina toimivat myös Pirjo Muranen ja Jussi Piirainen.

Kotimainen kilpailukausi alkaa tosissaan 8. marraskuuta Vuokatin Suomen Cupista. Sarasvuo odottaa ja toivoo, että kotimaiset kilpailijat pystyisivät käyttämään näytönpaikkansa hyväkseen ja murtautumaan maajoukkueeseen sekä maailmancupin kisoihin.

- Tietenkin siihen vaikuttaa moni asia; missä kukakin on pystynyt hiihtämään ja minkälaisen valmistautumisen on kauteen saanut. Odotan kuitenkin vauhdikasta alkua kilpailukaudelle.

Jylhä oppinut edelliseltä "kierrokselta"

Kansainvälinen hiihtokausi käynnistyy marraskuun lopulla Rukan maailmancupista. Sarasvuon mielestä viime kausi latasi melkoiset odotukset tälle kaudelle. Hän ei usko, että esimerkiksi Aino-Kaisa Saarisen tai Anne Kyllösen jalkaongelmat vaikuttaisivat heidän tuloksiinsa.

Rautaiset harjoitusvuodet taustalla pelastavat heidät näistä murheista.

Virpi Sarasvuo

- Rautaiset harjoitusvuodet taustalla pelastavat heidät näistä murheista, hän vakuutti.

Reijo Jylhä palasi kahdeksan vuoden tauon jälkeen Suomen hiihtomaajoukkueen päävalmentajaksi. Sarasvuo uskoo, että Jylhä on oppinut edelliseltä ”kierrokselta” paljon ja ymmärtää nyt enemmän asioita valmentajana kuin aikaisemmin.

- Uskon, että se tekeminen, mitä Reijo on tehnyt joukkueen kanssa, tulee näkymään monella tasolla tänä vuonna. Luotan, että Reijon avoin tapa lähestyä asioita on avannut urheilijoille tapoja katsoa omaakin tekemistä, ja sitä kautta tuloksetkin paranevat.

Norjaa ravistellut aikamoiset tuulet

Sarasvuo odottaa, että norjalaiset ovat jälleen kovia kansainvälisillä laduilla ja joukkueesta nousee pari uutta nimeä esiin. Joukkueen viime kausi ja valmistautuminen tähän kauteen ei kuitenkaan ole sujunut täysin ruusuisesti.

Norjan joukkuetta ravisteli aikamoiset tuulet viime vuonna ja tämän harjoituskauden aikana.

Virpi Sarasvuo

- Marit (Björgen) totesi viime vuoden jälkeen, että se oli henkisesti raskas kausi – kuten oli myös (Justyna) Kowalczykillä. Mutta Norjan joukkuetta ravisteli aikamoiset tuulet viime vuonna ja tämän harjoituskauden aikana. Siellä on puhaltanut kaikenlaisia myrskyjä, Sarasvuo kertoi ja viittasi muun muassa Sotshin voiteluongelmiin ja Petter Northugin vaikeuksiin.

- Norjan joukkue tulee olemaan kiinnostava, mutta miesten puolella kaikki on mahdollista. Myös suomalaisten kannalta. Miehissä on ennen ensimmäisiä kisoja todella vaikeaa arvioida, ketkä sieltä tulee nousemaan. Taistelu kärkipaikoista on niin tasaista.

Falunista luvassa ilotulitusta

Kun mietitään tulevan kauden suomalaisia läpimurtoehdokkaita, Sarasvuolla on yksi – tai kaksi – ennakkosuosikkia.

Jos vain urheilijan oma pää ja runko pysyy kurissa ja kunnossa, niin siellä on kyllä luvassa ilotulitusta.

Virpi Sarasvuo

- Kyllä katseet kohdistuvat Niskasen perheeseen. Viime kausi oli Kertulla sekä tasainen että korkeatasoinen. Toivon, että hän on harjoituskauden aikana saanut yhden pykälän lisää siihen tason nousuun. Ja Iivo on tietenkin melkoinen valttikortti! Paljon on luvassa.

Kauden kohokohta löytyy helmikuusta, Falunin MM-kisoista, ja viime kauden Sotshin olympialaisten jälkeen näihin arvokisoihin latautuu Sarasvuon mielestä paljon odotuksia.

- Tietenkin kausi näyttää sitten, mitä tulee. Ennen ensilumia ei voi luvata mitään, mutta uskon, että viime talven kisat olivat urheilijoille itselleen osoitus siitä, että kaikki on mahdollista. Ja se jo riittää, Sarasvuo sanoi.

- Jos vain urheilijan oma pää ja runko pysyy kurissa ja kunnossa, niin siellä on kyllä luvassa ilotulitusta.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat