Yle Urheilun ampumahiihdon asiantuntijatiimiin naisväriä

Ampumahiihdossa on odotettavissa jännittävä kisakausi, kun Suomessa järjestetään lajin MM-kilpailut. Yle Urheilun asiantuntijatiimiin liittyy alkavalla kaudella Sanna-Leena Perunka.

urheilu
Sanna-Leena Perunka.YLE

Sanna-Leena Perunka on Yle Urheilun uusi ampumahiihtoasiantuntija. Vuosina 1995-2005 maailmancupia kilpaillut Perunka ottaa uuden tehtävän ilolla vastaan.

- MM-kotikisat ovat varmasti erittäin hieno tapahtuma. Odotan suomalaisilta hyvää menestystä läpi koko kauden, urheilijauransa aikana yhdeksän kertaa MM-kilpailuihin ja kerran olympialaisiin osallistunut Perunka kertoi.

Yle Urheilun uusi asiantuntija odottaa eniten menestystä naisampumahiihtäjiltä Kaisa Mäkäräisen johdolla. Perunka povaa, että viime kaudella kerran palkintokorokkeelle noussut Mari Laukkanen jatkaa vahvasti myös tällä kaudella.

- Odotan, että viime kaudella palkintokorokkeelle maailmancupissa noussut Mari jatkaa kovaa. Mari on sellainen, jota kannattaa seurata. Hänestä tulee jossain vaiheessa kestomenestyjä.

Perunka on edelleen vahvasti tekemisissä ampumahiihdon kanssa, sillä hän toimii valmentajana ja on Suomen Ampumahiihtoliiton hallituksessa.

- Minulla on nuorisopuolella viisi valmennettavaa Mikkelissä. Yksi on sileän hiihtäjä, mutta muut ovat ampumahiihtäjiä, Perunka valotti.

Yle Urheilun toinen uusi ampumahiihtoasiantuntija alkavalla kaudella on Paavo Puurunen.

Östersundissa maailmancupin avauksessa asiantuntijana toimii Puurunen. Sen jälkeen useissa maailmancupin kilpailuissa joulu- ja tammikuun aikana vuorossa on Perunka. MM-kisoissa Kontiolahdella molemmat toimivat paikan päällä Ylen asiantuntijoina tv- ja radiolähetyksissä.

Selostuksesta alkavalla kaudella vastaa Jussi Eskola.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat