Suomalaisurheilija kieltäytyi olympialaisista – halusi keskittyä kuvaamiseen

Antti Autti sai pari viikkoa ennen Vancouverin olympiakisoja puhelun Lumilautaliitosta.

Antti Autti Torinon olympiakisojen harjoituksissa. Kuva: EPA

LAUANTAIVIERAS. Loukkaantumisista kärsinyt lumilautailija Antti Autti yritettiin houkutella Vancouverin vuoden 2010 olympialaisiin. Hän kuitenkin päätti keskittyä vapaalaskemiseen ja kuvaamiseen.

- Joukkueessa tapahtui haveri, ja minulle soitettiin liitosta pari viikkoa ennen olympialaisia myöhään illalla, haluaisinko tulla. Olin tuolloin Japanissa kuvausreissulla ja olin juuri tullut laskemasta.

Autti kuitenkin kertoo, että hän oli tehnyt jo siinä vaiheessa kielteisen päätöksen olympialaisten suhteen. Hän halusi keskittyä kuvaamiseen.

- Kun päätän panostaa johonkin täysillä, kunnioitan myös itse omaa päätöstäni. Olin myös ollut neljä päivää tekemässä kuvausjuttuja, ja olisi ollut vähän erikoista lähteä olympialaisiin. Kun niihin menee, pitää olla oikea mieli ja asenne, mutta nyt olin jo ne poistanut mielestäni.

Torinon olympialaisissa viidenneksi lumikourukilpailussa sijoittunut Autti arvioi, että hän olisi voinut pärjätä myös Vancouverissa.

- Halusin kuitenkin keskittyä uuteen juttuun, eikä kisoista poisjääminen ole harmittanut hirveästi. Kun olin Torinossa, olin ollut terve ja laskut sujuivat minulla hyvin. Toki ne menivät hyvin myös ennen Vancouveria, mutta sillä laskumäärällä en varmasti olisi pystynyt mitaleista taistelemaan.