Suora

  • Urheiluruutu

Missä on F1-mestarin tulevaisuus? "Minulla on kunnianhimoisia suunnitelmia"

Fernando Alonso jatkaa Yhdysvalloissa vähäsanaista linjaansa. Kaksinkertainen maailmanmestari ei aio vieläkään julkistaa suunnitelmiaan jatkonsa suhteen.

urheilu
Fernando Alonso
Fernando AlonsoAFP / Lehtikuva

Formula 1 -kautta 2014 on jäljellä enää kolme osakilpailua, mutta Fernando Alonso ei ole vieläkään suostunut kommentoimaan tulevaisuuttaan F1-sirkuksessa. Tässä vaiheessa syksyä on varmaa, ettei Alonso jatka Ferrarilla. Kaksinkertaisen maailmanmestarin uudesta tallipaikasta ei ole kuitenkaan vielä tietoa.

Alonso on jatkanut kolmen viikon kilpailutauon jälkeen niukkaa tiedotuslinjaansa Austinissa.

- Tiedän kyllä, enemmän tai vähemmän. En voi kuitenkaan sanoa mitään, Alonso kertoi englantilaiskanava Sky Sportsin haastattelussa. (siirryt toiseen palveluun)

Alonso, 33, on yhdistetty huhuissa muun muassa McLareniin ja Mercedekseen. Espanjalainen on vakuuttunut siitä, että yllättää F1-seuraajat imoittaessaan seuraavasta siirrostaan.

- Minulla on kunnianhimoisia suunnitelmia päässäni tulevaisuuttani varten. Uskon, että tämä on parasta myös Ferrarille. Jos tämä tapahtuu, ihmiset ovat todella, todella innoissaan, niin kuin minäkin. Minä olen äärimmäisen tyytyväinen ja kaikki viime kuukausina tapahtuneet asiat noudattavat suunnitelmiani.

Alonso kuitenkin lisäsi, että mahdollisen sapattivuoden viettäminen kauden 2014 jälkeen on epätodennäköistä.

Viimeisen kuukauden aikana F1-maailma on järkkynyt paljon: Sebastian Vettel ilmoitti jättävänsä Red Bullin, Alonso Ferrarin ja lisäksi espanjalaisen hyvä ystävä Jules Bianchi loukkaantui vakavasti. Alonso myönsikin Sky Sportsille, että edellä mainitut tapahtumat ovat vaikuttaneet hänen tulevaisuuden suunnitelmiensa julkistamisen venymiseen.

- Viikot Julesin onnettomuuden jälkeen ovat yhä vaikeita. -- Tällä hetkellä meidän täytyy kunnioittaa kilpailua. Me olemme täällä sitä varten ja annamme kaikkemme. Julesin tilanne on luonut surullisen ja huolestuneen ilmapiirin kaikkien ylle, Alonso kertoi.

Lähteet: Sky Sports

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat