Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kummola sarjajärjestelmistä: "Huonot voivat tuhota suomalaisen kiekon"

Sarjajärjestelmien perusteellinen tarkastelu on yksi Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummolan vaaliteeseistä.

urheilu
Kalervo Kummola.
Kalervo Kummola.Yle

Kalervo Kummola avaa liittohallituksen jäsenille lähettämässään kirjeessä omia vaaliteesejään Jääkiekkoliiton puheenjohtajavaalissa. Pitkäaikaisen puheenjohtajan mukaan uuden liittovaltuuston tulee olla aktiivinen vaikuttaja, eikä vain kokoontua harvoin muodollisiin tapahtumiin.

Kummola haluaa koota tänä talvena kaikki voimat saman pöydän ääreen ja tarkastella yhdessä suomalaisen jääkiekon strategiaa.

- Tärkeä osa sitä on Liigan ja Liiton strategioiden ja monien käytännön toimintojen yhdistäminen. Tämän jälkeen meidän yhteinen tehtävä olisi laatia ns. _road map _suomalaiselle kiekolle. Minne todella haluamme sitä vietävän ja miltä haluamme sen näyttävän, kirje kertoo.

- On palattava aikaan, jossa valtuusto osallistuu yhdessä hallituksen kanssa strategiseen suunnitteluun ja suuntaviivojen vetoon säännöllisin seminaarein.

Kummola haluaa tarkastella perusteellisesti myös jääkiekon sarjajärjestelmiä, jotka ovat puhuttaneet jääkiekkopiireissä runsaasti viime vuosien muutosten jälkeen. Etenkin joukkueiden nostaminen Mestiksestä SM-liigaan auditoinnin kautta on saanut osakseen runsaasti kritiikkiä.

- Mielestäni sarjajärjestelmät ylhäältä alas asti ovat kuin suomalaisen jääkiekon verisuonisto, jossa seurat ja niiden palveluelin liitto muodostavat aortan. Hyvät sarjajärjestelmät vievät suomalaista kiekkoa eteenpäin, huonot sen sijaan voivat tuhota sen.

Pitkäaikainen puheenjohtaja puhuu myös lajin haasteista, etenkin lajin kalleudesta. Hän lupaa myös esittää tarkemman näkemyksensä juniorikiekon kulujen pienentämisestä ja nais- ja tyttökiekon kehittämisestä valtuuston kokouksessa.

Kummola ja Anttonen olivat perjantai-iltana vieraina A-studiossa ja keskustelivat lähestyvästä puheenjohtajavaalista ja suomalaisen jääkiekon tilasta. Kummola kertoi suorassa lähetyksessä lähettäneensä liittohallituksen jäsenille omia vaaliteesejään.

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja valitaan lauantaina.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat