Suora

  • Uimahyppyjen EM
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kummola: "Täytyy katsoa peiliin"

Jääkiekkoliittoa vuodesta 1997 johtanut Kalervo Kummola oli helpottunut lauantain tiukan puheenjohtajaäänestyksen jälkeen. Kummolan mukaan liitto ei ole hajaantunut kahteen leiriin, vaikka äänestys oli äärimmäisen tiukka.

urheilu
Kalervo Kummola.
Kalervo Kummola. Yle

Kalervo Kummola valittiin Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtajaksi äärimmäisen tiukan äänestyksen jälkeen lauantaina Helsingissä. 68-vuotias Kummola sai äänestyksessä 15 ääntä ja vastaehdokas Mika Anttonen kirjasi 14 ääntä.

- Täytyy katsoa hieman peiliin, sillä keväällä ilmoitin, että en jatka, mutta porukat sai minut ylipuhuttua. Demokratia on puhunut. Minusta meillä oli ihan reilu kisa. Äänestys oli vähän tiukempi, mitä luulin. En usko, että väki olisi jakaantunut kahteen leiriin (liiton sisällä), Kummola sanaili heti tiukan äänestyksen jälkeen Yle Urheilun haastattelussa.

- Nyt tämä ruljanssi on ohi. Enemmän tästä oli varmaan kiinnostunut media kuin ehdokkaat.

Kummolan mukaan hänen ja Anttosen välillä ei ole mitään pahaa verta.

- Olemme Anttosen kanssa ihan hyviä kavereita, vaikka olemme olleet hieman eri linjoilla strategian jalkautumisen suhteen. Olemme ajaneet samoja asiapainoja eteenpäin. Toivottavasti hän pysyy jatkossakin jääkiekon piirissä, vaikka jäikin nyt hallituksesta pois.

Kummola oli jo ennakkoon ilmoittanut, että aikoo jatkaa vain vuoden liiton puheenjohtajana.

- Nyt on uudella valtuustolla reilusti aikaa hakea uusia kandeja tuleviksi puheenjohtajiksi. Todennäköisesti olen tässä vain vuoden, vaikka minut valittiin täydelle kaudelle. Olen ilmoittanut, että vuosi riittää minulle, jos siinä ajassa löytyy uudet ehdokkaat. Uskon, että tämän jälkeen jääkiekkomaailman sisäpiiristä löytyy paljon hyviä ehdokkaita, Kummola sanoi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat