Suomalaiskomeetta teki historiaa "haudatulla autolla" - seuraava askel WRC-auto?

Ralliautoilija Esapekka Lappi voitti Euroopan mestaruuden sarjan kaikkien aikojen nuorimpana kuljettajana. Lappi on nyt neljäs suomalainen rallin Euroopan mestari.

urheilu
Esapekka Lappi
Jarno Ranta / Yle

Ralliautoilija Esapekka Lappi vei nimiinsä Euroopan mestaruuden sarjan kaikkien aikojen nuorimpana voittajana. Euroopan mestaruuden saavuttamista voidaankin pitää lahjakkaalta nuorukaiselta jo muutoinkin poikkeuksellisen vahvana saavutuksena, sillä Lappi ajoi mestaruuteen vanhalla kalustolla.

- En vielä ymmärrä saavutukseni arvoa, enkä tiedä tulenko ikinä ymmärtämäänkään. Vaikea sanoa kuinka kovan työn takana tämä savutus oli, mutta on tämä hirmu pitkän työn tulos, kertaili Lappi kauttaan.

Lappi ja hänen kartanlukijansa Janne Ferm varmistivat ERC-sarjan voiton jo ennen päätöskilpailua, joka ajettiin viikonloppuna Korsikalla. Lapin otteet rallin ERC-sarjassaolivat läpi kauden tasapainoisen vahvoja, jotka veivät lopulta 23-vuotiaan kuskin aina mestaruuteen saakka.

- Oli tämä iso yllätys. Tämän kauden piti olla läpiajovuosi. Jo viime kaudella pidimme nykyisen Super2000-auton hautajaiset. Auto oli kuusi vuotta vanha ja tavallaan tullut jo tiensä päähän. Olemme olleet koko ajan uuden auton kanssa tekemisissä, mutta se tulee vasta ensi kaudeksi käyttöön, mietti Lappi urotekoaan.

Seuraavaksi tuoreen mestarin tavoitteena on päästä ensi kauden jälkeen ajamaan rallin MM-sarjan osakilpailuja.

- Meillä jatkuu sopimus Skodan kanssa vielä kaksi vuotta. Totta kai sopimuksessa on optio Volkswagenille, joka on kuitenkin Skodan omistaja, joten olemme siihen nähden hyvissä asemissa. Volkkari on kuitenkin WRC-sarjassa, josta pystyvät minut nappaamaan. En usko, että Euroopan mestaruus ainakaan haitaksi oli, kertoi Lappi tulevaisuudestaan.

- Ehkä ainut tavoite on nyt tällä hetkellä päästä opettelemaan WRC:n kisoja. Se on varmaan nyt se päätavoite. Meidän pitää puskea managerin kanssa nyt Skodan äijiä, että päästäisiin sinne ajamaan, päätti Lappi tyytyväisenä.

Lappi on nyt neljäs suomalainen rallin Euroopan mestari. Aikaisemmin mestaruuden ovat voittaneet Rauno Aaltonen 1965, Pauli Toivonen 1968 ja Juho Hänninen 2012.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat