Marokko menetti Afrikan mestaruuskisojen isännyyden – turnausta ei siirretä Ebolan takia

Jalkapallon Afrikan mestaruusturnausta ei järjestetä Marokossa tammikuussa 2015. Afrikan jalkapalloliitto CAF tiedotti asiasta tiistaina. Uudesta kisapaikasta ei ole vielä tietoa.

Kuva: EPA

Marokko menetti oikeutensa toimia kisaisäntänä jalkapalloilun Afrikan mestaruusturnauksessa tammi-helmikuusssa 2015. Samalla Marokon jalkapallomaajoukkueelta evättiin mahdollisuus osallistua 16 maan turnaukseen, johon se oli alkuperäisenä kisaisäntänä automaattisesti saanut paikan.

Marokon viranomaiset yrittivät saada turnausta siirrettyä vuoteen 2016 mantereella riehuvan Ebola-epidemian leviämisen pelossa. Marokon terveysministeriön mukaan olisi hyvä välttää tapahtumia, joihin osallistuu niitä maita, joissa Ebola-epidemia on valloillaan. Afrikan mestaruuskisoja saapuu seuraamaan paikan päälle kymmeniä tuhansia faneja kolmeksi viikoksi.

Afrikan jalkapalloliitto halusi kuitenkin, että turnaus järjestetään ajallaan 17.1.

  • 8.2.2015. Liitto on jo  kartoittanut

uusia kisaisäntiä ja lähestynyt seitsemää maata, jotka voisivat lyhyellä varoitusajalla järjestää mestaruusturnauksen. Etelä-Afrikka, Egypti, Sudan ja Ghana ovat jo ilmoittaneet haluttomuutensa osittain Ebolan takia. Nigeriaa ja Angolaa pidetään mahdollisina vaihtoehtoina. CAF pyrkii tekemään päätöksen mahdollisimman pian.

CAF saattaa antaa Marokolle vielä lisärangaistuksia, koska se ei hoitanut sopimuksen mukaisia kisäisännän velvollisuuksia. Seurajoukkueiden MM-turnauksen ottelun Real Madridia vastaan ensi kuussa Marokko on ilmoittanut järjestävänsä, koska sinne ei saavu kannattajia Ebola-alueilta.

Afrikan mestaruusturnauksen arvonta järjestetään Rabatissa 26.11.