Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Digital Racing eSM 2020 -karsintasarja, 4. osakilpailu
  • John Antell on oppinut nauttimaan jokaisesta hetkestä hevosten kanssa - sillä yhteinen matka voi päättyä yhtäkkiä

Olympiamitalistin kommentti: Saan taas tehdä sitä mistä nautin

Purjehtija Mikaela Wulff kuvailee tunnelmiaan löydettyään uuden parin, Niki Blässarin, 470-luokkaan.

urheilu
Silja Lehtinen, Silja Kanerva ja Mikaela Wulff haastattelussa.
Mikaela Wulff (oik.) Linnan Juhlissa.Yle

Tämä tunne on niin hyvä. Tätä fiilistä mä todella olen kaivannut. Saan taas tehdä sitä mistä minä nautin. Silloin vielä kun suunnitelmat eivät olleet selvät, pyöri mun päässä jatkuvasti vain ahdistavia kysymyksiä. Kuka? Milloin? Koska mä pääsen taas vesille? Missään vaiheessa en kuitenkaan luovuttanut.

Kuvailen luonnettani todella energiseksi. Jatkuvien kysymysten keskellä oli vaikea keskittyä muihin asioihin. Tuolilla istuminen paikallaan oli vaikeaa. Onneksi fyysiset treenit jatkuivat normaalilla tahdilla, se oli hetki jolloin sain päästää energisen puoleni ulos.

Kun Niki otti minuun yhteyttä edellisen projektin päätyttyä, tuli heti pieni helpotus. Ajatus innostuneesta kipparista oli juuri se, mitä minä kaipasin. En ollut tietenkään ensin varma olisiko tämä vaihtoehto, joka vietäisiin maaliin asti. Toisaalta Nikistä minulla oli kaikin puolin vain positiivinen kuva. Nikin huima energinen asenne oli jäänyt mieleeni jo 2010. Purjehdimme silloin Match racingin maailmanmestaruuskilpailut yhdessä Silja Kanervan ja Lehtisen kanssa.

Parasta oli kun tapasimme virallisissa merkeissä ensimmäisen kerran. Niki kuvaili itseään lyhyesti. Mahtavaa! Hän kuvaili itsensä osittain juuri niin kuin minä kuvailisin itseni. Kummatkin siis inhoamme riitelyä ja pyrimme aina selvittämään asiat rauhallisesti. Nauru ja iloinen ilmapiiri luotiin siinä sekunnissa. Mietin mielessäni, että meillä olisi varmasti hauskaa yhdessä ja näillä persoonilla tukisimme toisiamme varmasti hankalissa tilanteissa.

Se fiilis, että meillä olisi varmasti hauskaa Nikin kanssa, oli merkittävä. Se oli kriteereistäni tiukoin. Jos se ei täyttyisi en olisi edes jaksanut alkaa työstämään asiaa. Sen olen edellisistä projekteistani oppinut. Jos ei ole hauskaa, sitä työmäärää mitä menestyminen vaatii, ei yksinkertaisesti jaksa tehdä.

Kun pääsimme palaveriin, jossa kävimme asioita läpi, minulla alkoi oikeasti sukat pyöriä jaloissa. Kävimme läpi tavoitteita, harjoitusaikatauluja, purjeita, runkoja, rahoitusta, valmennusta, treenikavereita. Lisäksi keskustelimme myös henkisestä valmennuksesta. Pohdimme motivaatiostamme ja yleisestä fiiliksestä ja jaksamisesta. Kolmen tunnin palaveri ei tietenkään tuohon kaikkeen riittänyt..

Nyt minä odotan vain sunnuntaita. Silloin on lähtö Italiaan Nikin kanssa. Minä pääsen taas purjehtimaan!!!

*Mikaela Wulff
*
Mikaela Wulff on työharjoittelussa Yle Urheilussa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat