1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Webber ohjeistaa Buttonia: "Jätä formulat!"

Jenson Button vihjaa siirtyvänsä pois Formula ykkösistä.

Kuva: EPA

Entisellä F1-kuljettaja Mark Webberillä on ohje maailmanmestari Jenson Buttonille. Australialainen kehottaa Buttonia jättämään formulat ja siirtymään urheiluautojen pariin. Webber itse hyppäsi täksi kaudeksi F1-auton ratista FIA World Endurance Championship -sarjaan Porschen ohjaksiin.

Brittimestari Buttonin tulevaisuudesta on liikkunut viime aikoina paljon huhuja. Fernando Alonson uskotaan siirtyvän ensi kaudeksi McLarenille vieden samalla tallipaikan joko Buttonilta tai tanskalaiselta Kevin Magnussenilta. Button on vihjannut hylänneensä englantilaistallin jatkotarjouksen ja siirtyvänsä mahdollisesti toiseen sarjaan.

Button toivoi keskiviikkona Twitterissä, että saisi pian kertoa mielenkiintoisia uutisia tulevaisuudestaan.

Webber puolestaan hoputti Buttonia kiirehtimään allekirjoituksensa kanssa.

- Kaveri, allekirjoita nyt vain se urheiluautosopimuksesi niin pääset asiaan. Mahtavaa saada sinut sarjaamme ensi kaudeksi, Webber kommentoi Buttonille.

Englantilainen on sanonut, että mikäli hän ajaa ensi kaudella F1:ssä, on hänellä oltava voittaja-auto. Tällä kaudella McLaren ei ole sellainen ollut. Tallilla on tältä vuodelta plakkarissa vain yksi palkintopallipaikka, kun Magnussen porhalsi Australian avauskilpailussa kolmanneksi.

Formula ykkösistä on siirtynyt viime vuosina useita kuskeja WEC-sarjaan. Webberin lisäksi WEC:tä ovat hiljattain ajaneet muun muassa Nick Heidfeld, Bruno Senna ja Giancarlo Fisichella.