1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Nitro-papat ja nitro-mummot tukevat jääkiekkoilijoita

Eläkeläisryhmä on kerännyt rahaa yli 20 000 euron edestä vähävaraisille lapsiperheille vuodesta 2005 lähtien, ja vuosittain avustusta on jaettu 3-4 E-B-junnujen perheelle.

Pentti Huotari opastaa Veeti Huumoa ja Mikael Mylläriä jääkiekon saloissa. Pojat ovat pystyneet harrastamaan jääkiekkoa 3-6 vuotta ilman mitään ongelmia. Kuva: Jarno Ranta

SEINÄJOKI. Eläkeläiset pitävät jääkiekkoilijoista hyvää huolta Seinäjoella, Etelä-Pohjanmaalla.

S-Kiekon eläkeläisryhmä NitroS-Kiekko on seinäjokelaisista urheilun ystävistä koostuva liikuntaryhmä, joka toimii S-Kiekko Juniorit ry:n alaisuudessa. Ryhmän tukirahasto mahdollistaa jääkiekon harrastamisen vähävaraisten perheiden nuorille.

- Keräämme perheille rahaa järjestämällä kirkkokonsertteja. Lisäksi olemme saaneet lahjoituksia yrityksiltä, ja joulukuussa on julkkistapahtuma, jossa pelaa liigapelaajia. Maalissa on Jukka Tammi, ja yleisurheilijoista pelaavat Ari Mannio ja Olli-Pekka Karjalainen, eläkeläisryhmän yksi puuhamies Pentti Huotari kertoo.

Eläkeläisryhmä on kerännyt rahaa yli 20 000 euron edestä vähävaraisille lapsiperheille vuodesta 2005 lähtien, ja vuosittain avustusta on jaettu 3-4 E-B-junnujen perheelle. Tähän asti kaikki halukkaat perheet ovat saaneet tukea.

- Perheet anovat seuran kautta tukea lähinnä jääkiekon toiminta-avustuksiin. Silloin autamme, kun heille tulee tilapäisesti maksuvaikeuksia, sairastumisia, työttömyyttä tai muita vaikeita elämäntilanteita. Keskimäärin yksi perhe saa meiltä tukea 200-400 euron edestä, Huotari kertoo.

S-Kiekko Juniorit ry:n toiminnanjohtaja Teemu Lampinen toivoo, että perheet uskaltaisivat nykyistä enemmän hakea toiminta-avustusta.

- Siinä ei ole mitään pahaa, sillä haluamme auttaa. Kaikki hakemukset käsitellään luottamuksellisesti. Ikävin tilanne on se, jos lapset joutuvat lopettamaan harrastuksen taloudellisista syistä.

Autettavien joukossa on ollut myös yksinhuoltajaperheitä.

- Lasten jääkiekkoharrastus on ollut katkolla, kun perheet eivät ole pystyneet maksamaan toimintamaksuja, Huotari kertoo.

Hänen mukaansa eläkeläisryhmä harrastaa tukitoiminnan lisäksi yhdessä liikuntaa. Porukan jäsenille yhteisöllisyys on jopa niin tärkeää, että ryhmästä on vaikea erota.

Tuki- ja kuntoilutoiminta alkoi, kun kolme miestä päätti tehdä eläkepäivillä jotain, että heidän ei tarvitse jäädä sohvalle makaamaan.

- Tällä hetkellä miehiä on mukana jo 34. Lisäksi mukaan on tullut 24 naista, jotka myös luistelevat, käyvät kuntosalilla ja harrastavat sauvakävelyä.