Suora

  • DreamHack Open Fall 2020

Ruotsalaislegendan muisto ensitapaamisesta: teini-ikäinen ”Foppa” haistatteli

Börje Salmingia pidetään syystäkin Ruotsin jääkiekkoilun elävänä legendana. Peter Forsberg ei Salmingia kunnioittanut teini-iässä.

urheilu
Peter Forsberg
Peter ForsbergEPA

Ruotsin jääkiekkokuuluisuudet, Börje Salming ja Peter Forsberg, on valittu jääkiekon Hall of Fameen, ja heitä juhlittiin viime yönä Torontossa. Leppoisassa tapahtumassa pelaajilta kyseltiin muistoja heidän kiekkourastaan ja Börje Salmingilta kysyttiin myös muistoja ensitapaamisestaan Peter Forsbergin kanssa. Salmingin muisto oli -90-luvun alusta, kun Salmingin AIK pelasi Forsbergin MoDoa vastaan, ei kuitenkaan ollut kovin lämmin.

- Forsberg käyttäytyi hullusti jäällä, huusi tuomarille ja kaikkea. Luistelin hänen luokeen ja yritin rauhoitella häntä. Sanoin: ”Peter, ota rauhallisesti tai saat ottelurangaistuksen”. Hän sanoi minulle vain: ”Painu v****un”, Salming kertoi The Hockey Newsin (siirryt toiseen palveluun) mukaan.

Illan seremoniassa ruotsalaiskaksikko ei kuitenkaan muistellut tapahtumaa pahalla. Salmingin pitkä ura ja esimerkillinen pelaaminen NHL:ssä auttoikin aikoinaan paljon Forsbergia, Mats Sundinia ja kumppaneita, kun he saapuivat Pohjois-Amerikkaan pelaamaan.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat