1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Levin ennakkosuosikki ei antanut yllättää – ”0,06 sekuntia ei ole mitään”

Marcel Hirscher tavoittelee toista perättäistä voittoaan Levin pujottelun maailmancupista. Hirscherin ero toisena olevaan Henrik Kristofferseniin on kuitenkin minimaalinen. Suomalaisia ei nähdä toisella kierroksella.

Kuva: EPA

Kisan suurin ennakkosuosikki Marcel Hirscher oli odotetun vahva Levin maailmancupin pujottelun ensimmäisellä kierroksella. Söldenin suurpujottelussa voittoa juhlinut itävaltalainen teki nopeimman ajan 56,02, mutta joutui koville nuoren norjalaisen, 20-vuotiaan Henrik Kristoffersenin kanssa. Viime kauden yllättäjä, Kristofferssen jäi Hirscheristä vain 0,06 sekuntia.

- 0,06 sekuntia ei ole mitään. En ole lyömätön, Hirscher kertoi Yle Urheilun haastattelussa ja totesi yrittävänsä hakea viime vuoden voittoporolleen ”veljeä” tämän vuoden kisasta.

Kolmanneksi kiilasi yllätysnimi: numerolla 21 startannut Norjan 23-vuotias Sebastian-Foss Solevaag, joka on urallaan laskenut vasta 12 maailmancupin osakilpailua. Solevaag on kärkikaksikosta perässä 0,20 sekuntia.

Suomalaislaskijoista eniten odotettiin Santeri Paloniemeltä. Hän aloittikin aivan hurjalla vauhdilla ja oli toisessa väliaikapisteessä vain 0,04 sekuntia kärkeä perässä. Paloniemi teki kuitenkin harmittavan sisäsuksivirheen radan jyrkälle osuudelle tultaessa ja keskeytti.

Suomalaisia ei nähdä toisella kierroksella, sillä parhaiten onnistunut Joonas Räsänen jäi tästä 0,53 sekuntia ja sijoittui 44:nneksi. Juho Dahl oli ensimmäisen kierroksen 50:s ja Jens Henttinen 65:s. Paloniemen tavoin myös Arttu Niemelä ja Max Luukko keskeyttivät.

Toinen kierros TV2:ssa ja Yle Areenassa kello 13.50 lähtien.