1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Loistolasku siivitti norjalaiskomeetan Levin voittoon

Henrik Kristoffersen nousi viime kaudella suuren yleisön tietoisuuteen. 20-vuotias laskija juhlii nyt Levin pujottelun maailmancupin voittoa.

Henrik Kristoffersen Kuva: Lehtikuva

Marcel Hirscher haki Leviltä toista perättäistä maailmancupin voittoa ja johti ensimmäisen kierroksen jälkeen 0,06 sekunnilla. Itävaltalainen teki toisella kierroksellakin mainion laskun, mutta se ei ollut mitään verrattuna Norjan nuoren Henrik Kristoffersenin laskuun.

Kristofferssen laski valmentajansa merkitsemällä radalla etenkin Black-rinteen jyrkän osuuden kovaa ja pystyi tässä kasvattamaan eroaan muihin. Viime kaudella uransa ensimmäisen maailmancupin voittonsa Schladmingissa ottanut Kristoffersen voitti lopulta 0,12 sekunnin turvin.

Myös toinen huima lasku nähtiin toisella kierroksella, kun Saksan Felix Neureuther nousi kahdeksannelta sijalta kolmanneksi. Ensimmäisellä kierroksella yllättänyt Norjan Sebastian-Foss Solevaag teki toisessa laskussaan liikaa virheitä ja putosi palkintosijojen ulkopuolelle.

Suomalaislaskijoita ei toisella kierroksella nähty. Parhaiten onnistui 44. sijalle laskenut Joonas Räsänen. Juho Dahl sijoittui 50:nneksi ja Jens Henttinen 65:nneksi. Santeri Paloniemi, Arttu Niemelä ja Max Luukko keskeyttivät ensimmäisellä kierroksella.