Levillä voittajalle tärkeä merkitys – "Tämä on uskomaton paikka"

Norjan Henrik Kristofferseniltä eivät ylisanat loppuneet, kun hän kuvaili Leviä ja sen Black-rinnettä. Kristoffersen antoi voitostaan oman osansa myös lukuisille norjalaisfaneille.

Henrik Kristoffersen Kuva: Lehtikuva

Norjan Henrik Kristoffersen on ollut tuttu nimi nuorten alppihiihdossa. Hän voitti vuonna 2012 nuorten maailmanmestaruuden suurpujottelussa ja oli hopealla pujottelussa – samaisessa kilpailussa, jossa Santeri Paloniemi juhli mestaruutta.

Aikuisten sarjassa hän nousi suuren yleisön tietoisuuteen viime kaudella, kun hän laski uransa ensimmäiseen maailmancupin voittoon Schladmingin pujottelussa ja saavutti pujottelun maailmancupissa peräti kolmannen sijan.

Täällä on vain niin hauska laskea. Rata ja lumi ovat todella hyviä. Ei melkein huomannut eroa, starttasiko ensimmäisenä vai 29:ntenä toisella kierroksella.

Henrik Kristoffersen

Myös Levi on norjalaiselle tärkeä paikka, sillä hän saavutti Levillä ensimmäisen maailmancupin palkintosijoituksensa: Kristoffersen oli viime vuonna kisan kolmas. Nyt, vuotta myöhemmin, hän on kisan voittaja.

- Tämä on uskomaton paikka! Levi on maailmancupissa lähimpänä kotiani, vaikka toki se on vielä aika kaukana, Oslon läheltä Løvenstadista kotoisin oleva Kristoffersen kertoi Yle Urheilulle.

- Täällä oli paljon norjalaisfaneja ja oli huikeaa laskea heidän edessään.

Kristoffersenin mukaan oli ehkä juuri faneista kiinni, että hän pystyi kuromaan ensimmäisen kierroksen 0,06 sekunnin eron kiinni ja ohittamaan Marcel Hirscherin.

- Täällä on vain niin hauska laskea. Rata ja lumi ovat todella hyviä. Melkein ei huomannut eroa, starttasiko ensimmäisenä vai toisella kierroksella 29:ntenä.

Levin maailmancupin voittajat saavat viime vuoden tapaan palkinnoksi porot. Naisten kisan voittaja Tina Maze nimesi oman poronsa Victoriksi, ja myös Kristoffersenilla on jo porolleen nimi tiedossa ja paljasti sen Yle Urheilun haastattelussa.

- Koska Hirscher nimesi oman poronsa (viime vuonna) isänsä mukaan, niin minäkin nimeän omani isäni mukaan. Isäni nimi on lars, joten myös poron nimi on Lars, Kristoffersen ilmoitti.