Alppivalmentaja tunnusti: ”Epäonnistuimme aika pahasti”

Suomen alppimaajoukkueen päävalmentaja Janne Haarala ei ollut tyytyväinen Suomen miesten joukkueen tuloksiin Levillä. Merle Soppelan laskua hän piti lupaavana.

Santeri Paloniemi Kuva: Lehtikuva

Levin maailmancupin osakilpailuissa ei nähty suomalaisia laskijoita toisella kierroksella lainkaan. Miesten kisassa kolme laskijaa pääsi maaliin asti, mutta kolme mies- ja kaikki naislaskijat keskeyttivät ensimmäisellä kierroksella.

Harvemmin näitä maailmancupin kisoja on tasaisella voitettu.

Janne Haarala

- Kisat olivat hyvät. Parhaat voittivat. Luvalla sanoen me epäonnistuimme joukkueena aika pahasti, päävalmentaja Janne Haarala sanoi miesten kisan jälkeen Yle Urheilun haastattelussa.

Miesten kisassa osa laskijoista laski Haaralan mielestä kuitenkin omalla tasollaan. Eniten odotettiin Santeri Paloniemeltä, joka laski loistavasti Black-rinteen tasaisella osuudella, mutta epäonnistui jyrkällä osuudella ja laski ulos.

- Harvemmin näitä maailmancupin kisoja on tasaisella voitettu. Meidän pitää petrata jyrkällä laskemista ja saada sitä kautta vähän itseluottamusta. Kyllä Santerikin vielä takaisin tulee. Ei siitä tarvitse huolissaan olla, Haarala vakuutti.

"Merle on toisen kierroksen kamaa"

Naisten puolella Merle Soppela kantoi suurimmat paineet suomalaismenestyksestä. Koko harjoittelukauden miesten kanssa harjoitellut Soppela oli hänkin hyvässä vauhdissa tasaisella, mutta keskeytti jyrkällä osuudella.

Merle näytti, että kuuluu maailmancupin kisoihin.

Janne Haarala

- Merle oli vahva. Hänellä oli vähän välineongelmia viime viikoilla ja harjoituksissa, mutta loppujen lopuksi hän on mennyt paljon syksyllä eteenpäin. Hän näytti, että kuuluu maailmancupin kisoihin. Sillä laskemisella, mitä Merle eilen esitti, hän on ilman muuta toisen kierroksen kamaa!

Suomen Levin joukkueen laskijoille Eurooppa-cup on tällä kaudella päätavoitteena ja miesten puolelta kausi jatkuu ensi viikonloppuna jälleen Levillä.

- Tavoitteena on iskeä silloin, saada parempia pisteitä ja sitä kautta parempia lähtönumeroita maailmancupiin. Jos meillä on naamat nyt tämännäköisiä, niin ensi viikonloppuna voi olla jo erinäköisiä. Uskon, että tällä kaudella tulee vielä suomalaisia alppihiihtomenestyjiä.