Suora

  • Miesten pujottelun 1. lasku, Schladming
  • Alppihiihdon MC: Schladming, miesten pujottelun 1. lasku
  • Victor Malmström ja urheilijaelämän jälkeinen identiteettikriisi
  • Urheiluruutu
  • NHL-varauksesta mitättömäksi - Jonathan Iilahti pelasti uransa rikkomalla jääkiekon tabun
  • Miesten pujottelun 2. lasku, Schladming
  • Alppihiihdon MC: Schladming, miesten pujottelun 2. lasku
  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä AC Milan - Torino.
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian cup, puolivälieräottelu AC Milan - Torino

Keskustelu Paatelaisen asemasta kiihtyy: "Tulisiko tilalle Litmanen tai Hyypiä?"

Tero Karhu, Saku Tuominen ja Kaj Kunnas pohtivat Aamu-tv:n sohvalla, horjuuko Mixu Paatelaisen asema A-maajoukkueessa. Potkut eivät kolmikon mielestä ole tässä vaiheessa järkevä vaihtoehto.

urheilu
Kaj Kunnas, Tero Karhu, Saku Tuominen ja Mikko Haapanen.
Tero Karhu, Kaj Kunnas, Saku Tuominen viikon urheiluaiheiden parissa. Suomen tappio Unkarissa jalkapallon EM-karsnnoissa kirvelee yhä.

Suomen jalkapallomaajoukkueen surkeasti alkaneet EM-karsinnat nousivat pääpuheenaiheeksi Jälkihien keskustelussa. Unkarille viikonloppuna kärsitty 0-1-vierastappio sai Saku Tuomisen, Tero Karhun ja Kaj Kunnaksen karvat nousemaan pystyyn.

- Vaikeaa on. Nyt piti olla karsinnat, joista mennään jatkoon. Hankalaa on näiden esitysten jälkeen. Pitää ottaa kovia yllätysvoittoja vieraissa. Jotenkin lohdutonta taas kerran, Tuominen huokaisi.

Karhun mielestä tilanne ei ole mitenkään yllättävä. Suomi kaipaisi enemmän pelaajia huippusarjoihin. Huuhkajien peliin on saatava tehokkuutta erityisesti hyökkäystilanteissa.

- Tämä on se taso. Ei olla nyt ihmeissään. Meillä ei pelaa Euroopan neljässä parhaimmassa sarjassa yhtään pelaajaa. Materiaalimme on aika kapea. Peli on pikkuisen kehittynyt viimeisen kolmen vuoden aikana, mutta meillä on äärimmäisen isoja ongelmia hyökkäyskolmanneksella, Karhu selitti.

Huuhkajat on vääntänyt useita tiukkoja kamppailuita kovienkin vastustajien kanssa Mixu Paatelaisen alaisuudessa. Karhu muistutti kuitenkin, ettei Suomi ole onnistunut pelaamaan kovinkaan usein hyviä kokonaisia otteluita.

- Kun katsomme tätä kolmea vuotta, niin kuinka monta hyvää matsia olemme pelanneet? On ollut ehkä yksi hyvä puoliaika siellä täällä. Yksittäisiä hyviä tilanteita. Ei voi olla ihmeissään. Olen kauhean skeptinen, että tästä mentäisiin pidemmälle.

- Kyllä meidän täytyy kääntää katseet junioripuoleen ja valmennukseen. On lähdettävä työstämään sitä maltilla niin kuin on viime vuodet tehdytkin. Lisää ammattilaisia sinne, Karhu linjasi.

Pitäisikö Paatelaiselle antaa kenkää?

Mixu Paatelaisen asema aiheutti kipakkaa keskustelua. Tuominen, Karhu ja Kunnas olivat yhtä mieltä siitä, etteivät potkut ole tässä vaiheessa hyvä vaihtoehto.

- Totta kai on helppo ajatella, että kun Kreikkakin antoi Ranierille potkut, niin miksei Suomi anna Mixulle. Mutta kuka tulee tilalle? Onko se Jari Litmanen? Onko se Sami Hyypiä? Vai pitäisikö sen olla taas joku Lars Lagerbäck? En minä tiedä, Kunnas pohti.

- Olen skeptinen potkujen suhteen. Materiaali on tuossa. Se vaan maksaa, jos otetaan uusi kaveri siihen. Mitä se sitten jeesaa? Ihan sama, kuka velho tulee, tuossa on materiaali, Karhu jatkoi.

Samaan hengenvetoon todettiin kuitenkin, että EM-karsintojen alku on ollut odotuksiin nähden järkyttävä.

- Kun miettii tätä Mixunkin tilannetta, niin hänellä on ollut kolme, neljä, viisi vuotta aikaa rakentaa joukkue juuri näihin karsintoihin. Kaikki oli meille pedattu. Kreikka ihan sekaisin, Romania puoliksi sekaisin, Unkari sekaisin. Helpompaa lohkoa ei ikinä tule! Kunnas latasi.

Karhu kuitenkin muistutti, ettei A-maajoukkue ole enää mieluinen paikka Paatelaiselle, jos seuraavakin EM-karsintapeli Pohjois-Irlannissa tuottaa pettymyksen.

- Jos ei ole panoksia ja homma luistaa käsistä, niin ei siinä ole kiva pyöriä. Kyllä varmaan aika mielellään lähtee eteenpäin.

- Kyllähän me jääkiekkossakin odotimme 20 vuotta sitä ensimmäistä mitalia. Ei nyt menetetä toivoa ja annetaan armoa, mutta kyllähän tämä karmea tilanne on, Kunnas päätti.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat