Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix special
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix special
  • Dota 2: The International

Huuhkaja-pomo: "Osa pelaajista aika voimattomia"

Huuhkajien tiistain Slovakia-ottelua voi jännittää suorana (klo 17.55) Yle Areenan kautta. TV2:n jälkilähetys ottelusta alkaa kello 22.05.

urheilu
Roman Eremenko, Joel Pohjanpalo ja Eero Markkanen.
Lehtikuva

Suomen jalkapallomaajoukkue kohtaa tiistaina maaottelussa Slovakian. Unkarille 0-1 perjantaina EM-karsinnoissa taipunut Suomi on toipunut suhteellisen hyvin Unkarista saadusta ruokamyrkytyksestä. Viisi suomalaispelaajaa sairastui Unkarissa.

- Kaikki yrittävät tänään harjoitella, mutta osa pelaajista on aika voimattomia. Tauti oli raju. Nyt on tärkeää, että pelaajat tankkaavat kunnolla, sillä he menettivät paljon painoa. Osa heistä kyllä näyttää virkeiltä, Suomen maajoukkuepäällikkö Lennart Wangel kertoi Yle Urheilulle.

Oksennustaudin kouriin joutuivat Kari Arkivuo, Veli Lampi, Sebastian Sorsa, Sakari Mattila ja Teemu Tainio. Tauti iski kaikkiin samaan aikaan, mikä viittaisi ruokamyrkytykseen.

- Illan harjoituksissa varmasti selviää, mikä heidän tilanne on.

Maajoukkue yrittää minimoida ennakkoon mahdolliset ruokamyrkytyksen riskit selvittämällä asiat hotellin kanssa ennakkoon. Joskus maajoukkueen mukana on ollut oma kokki.

- Kaikki syövät samaa ruokaa. Käymme asiat hotellin kanssa tarkkaan läpi, miten ruuan valmistusprosessi menee. Jos meillä on epäilys olemassa ruuan suhteen, niin meillä on oma kokki mukana, mutta ei sekään ole mikään tae. Meillä oli kolme vuotta sitten kokki mukana Georgiassa ja silti pelaajat sairastuivat. Pelaajat voivat saada näitä kotoa tai jostain muualta, Wangel pohti.

- Meillä ei edes ole vedenpitäviä todisteita siitä, että kyseessä on ruokamyrkytys, vaikka siltä näyttää, koska pelaajat sairastuivat samaan aikaan.

Huuhkajien tiistain Slovakia-ottelua voi jännittää suorana (klo 17.55) Yle Areenan kautta. TV2:n jälkilähetys ottelusta alkaa kello 22.05.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat