Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Närbild
  • Erään kirjan elinkaari
  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018

Lehterälle huima kunnianosoitus härkäviikon alkaessa – "Tiesin aina, että pystyn pelaamaan täällä"

Viimeksi suomalaispelaaja on valittu NHL-viikon ykköstähdeksi helmikuussa 2011. Tuolloin maalivahti Antti Niemi pokkasi arvostetun maininnan.

urheilu
Jori Lehterä St. Louis
AFP / Lehtikuva

Jori Lehterä sai palkinnon huimista tehoistaan, kun hänet valittiin koko NHL-liigan viime viikon ykköstähdeksi. Tehot 4+2 ja plusmiinuslukeman +5 kolmessa ottelussa kerännyt suomalaishyökkääjä kiitteli huippuvireestä ketjukavereitaan ja koko St. Louisin joukkuetta.

- He jakelevat minulle uskomattomia syöttöjä. Pelasimme mielestäni hyvin viime viikolla, Lehterä sanoi paikallislehti St. Louis Post-Dispatchin haastattelussa.

KHL:stä Pohjois-Amerikkaan täksi kaudeksi siirtynyt Lehterä on lunastanut kaikki odotukset syksyn aikana. Suomalaishyökkääjä on tehtaillut 16 runkosarjaottelussa huipputehot 7+10/17 / +12.

- Tiesin aina, että pystyn pelaamaan täällä, mutta nyt saan pelata todella hyvien jätkien kanssa. Se tekee siitä helpompaa, Lehterä totesi viitaten Vladimir Tarasenkoon ja Jayden Schwartziin, joiden kanssa hän muodostaa yhden NHL:n pelätyimmistä ketjuista tällä hetkellä.

- Joka peli tuntuu paremmalta ja totun pelityyliin. Minulla on kuitenkin vielä paljon opittavaa, suomalaishyökkääjä päätti.

Tällä viikolla St. Louis suuntaa rankalle vieraskiertueelle. Se vierailee tiistaina Bostonissa, torstaina Montrealissa, lauantaina Ottawassa ja sunnuntaina Winnipegissä. Sen jälkeen tiistaina ohjelmassa on vielä kotipeli Ottawaa vastaan, joten kahdeksassa päivässä ohjelmassa on peräti viisi ottelua.

Lähteet: St. Louis Post-Dispatch

Suosittelemme

Tuoreimmat