SaiPalle makea voitto Jyväskylästä

JYP taipui tiukkojen vaiheiden jälkeen SaiPalle tiistain liigakierroksella. Jesse Mankinen upotti isännät voittomaalikilpailussa.

SaiPan sankari Jesse Mankinen. Kuva: Tomi Hänninen

Tasaiset ottelut JYPin ja SaiPan välillä jatkuivat jääkiekon SM-liigassa. Tällä kertaa voittaja oli SaiPa voittomaalikilpailun jälkeen. Keskinäiset voitot tällä kaudella ovat nyt SaiPalle 2-1.

Kumpikaan joukkueista ei missään vaiheessa johtanut ottelua kahdella maalilla, vaan ottelu eteni tasaisesti vuorotahtiin. Molemmat joukkueet hyvin tunteva JYPin Anssi Löfman tietää joukkueiden tasaväkisyyden.

- Kummatkin pelaa aika samanlaista kiekkoa. Molemmat joukkueet liikkuvat paljon kentällä ja käyttävät liikettä hyväkseen siellä. Sen takia tulee varmasti kamppailua ja viisikot pysyvät tiiviinä, eli ei tule hirveästi mitään ylivoimahyökkäyksiä. Se on tasaista vääntöä koko ajan, Löfman kertoi.

Myös SaiPan Jesse Mankinen on samoilla linjoilla.

- Hyviä ja tiukkoja matseja, mikäs siinä. Kiva näitä on pelata, Mankinen mietiskeli.

Ottelu oli JYPille kauden 11. kotipeli ja se oli hävinnyt aiemmin vain yhden, kun Kärpät voitti jatkoajalla lokakuun lopulla.

SaiPalle viime pelit ovat olleet nihkeitä ja Jyväskylään saapuessa sillä oli alla kolme tappiota. Joukkueen edellinenkin voitto tuli voittomaalikilpailussa, silloin HPK:ta vastaan.

- Positiivisella mielellä keskityttiin otteluun aamusta saakka. Kannustetaan kaveria ja taistellaan kovasti. Varmasti sillä tavalla saadaan voittoja. Nyt pitkästä aikaa saatiin tässä liigassa voitto. Maalin edestä on meille kuitenkin tehty paljon maaleja, siihen kun saadaan parannusta, niin alkaa kolmen pisteen voittojakin tulla, Jesse Mankinen kertasi.

Mankinen sai kunnian ratkaista pelin, kun hän oli voittomaalikilpailussa SaiPan toinen laukoja.

- Olen yrittänyt vähän yksinkertaistaa rankkareita. Katselen missä on tilaa ja lauon sinne, hyvä että tänään onnistui, Mankinen päätti.

Jussi Lindroos
Yle Urheilu