1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Räikkösellä edessä tuskainen kauden päätös - "Autossa ei riitä suoravauhti eikä aerodynamiikka"

Mika Salo uskoo Kimi Räikkösen saavan uuden alun ensi kaudella. Uusi tallikaveri voisi tuoda myös uutta vauhtia.

Kuva: EPA

Ferrari ja Kimi Räikkönen lähtevät kauden viimeiseen kisaan vaisun kauden jälkeen. Perinteikkään tallin suomalaiskuljettaja ei ole päässyt sinuiksi ajokkinsa kanssa koko kaudella.

Entisen huippukuljettajan Mika Salon mielestä kauden päättävästä Abu Dhabin kisasta on turha odottaa ihmeitä.

- Kimillä on vaikea kausi ja viimeinen kisa tulee olemaan varmasti yhtä vaikea. Autossa ei riitä suoravauhti eikä aerodynamiikka. Ferrarin auto on ollut huono. Alonso on saanut siitä muutaman kerran irti jotain, mutta ei hänkään ole huippusuorituksiin pystynyt, Salo toteaa.

Räikkösen ongelmien uskottiin korjautuvan ajan kanssa, mutta kausi on näyttänyt, että vastaukset ovat olleet vähissä.

- Auto ei vain sovi Kimille. Sitä on vaikea mennä muuttamaan, koska sitä pitäisi muuttaa niin paljon. Pitää toivoa vain, että ensi vuoden auto toimii paremmin, Salo pohtii.

Alonson lähtöä Maranellosta on ennakoitu jo pitkään, mutta vahvistusta ei olla saatu. Paikkaajaksi on arveltu nelinkertaista maailmanmestaria, Sebastian Vetteliä.

Voisiko uusi tallikaveri auttaa Räikköstä?

- Mitä olen seurannut sivusta, Alonso on melkoinen politikoija. Hän hoitaa taustapelin hyvin ja Kimi on jäänyt siinä jälkeen. Luulen, että Vettelin kanssa yhteistyö voisi toimia paremmin, Salo sanoo.

Uskoa italialaistallin paluuseen kärkitaistoon riittää.

- Ferrari kuuluu sinne kärkeen ja heillä on huippukuskit ensi vuonna myöskin. Kyllä he varmasti tietävät, mikä on pielessä ja mitä pitää korjata.