Suora

  • Uimahyppyjen MM, naisten 3 m:n loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 19.7.
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

"Potkitun" NHL-eskimopelaajan traagisesta elämästä kirja

NHL-seura New Jersey Devilsia edustavan Jordin Tootoon rosoinen elämä on saatu kirjan kansien sisälle.

urheilu
Jordin Tootoon elämästä kertova kirja on ilmestynyt
Jordin Tootoon elämästä kertova kirja on ilmestynytKuvakaappaus Jordin Tootoosta kertovasta kirjasta

Tosielämän traagiset tapahtumat koskettavat ihmisiä usein enemmän kuin pelkät syötöt tai maalit.

NHL:n ensimmäisenä eskimohyökkääjänä tunnetuksi tullut Jordin Tootoo, 31, on kirjoittanut uuteen kirjaansa kaikki kokemuksensa - mitään säästelemättä.

"All the way - My life on ice" -kirja avaa ovet tirkistelylle, mutta selviytymistarina kertoo suorasukaisesti, kuinka "päähän potkittu" Jordin Tootoo on noussut aina jotenkin jaloilleen.

Jordin Tootoon vanttera ja vahva kroppa on tullut tunnetuksi taalajäillä, jossa on vuosikausia jo äimistelty, miten pienikokoisen nelosketjun hyökkääjän fysiikkaa kestää päätä pitempien voimahyökkääjien kanssa röyhimisen.

Tootoosta on kirjoitettu ennakkoon paljon tarinoita. Hänen on kerrottu metsästäneen 4-vuotiaasta lähtien perheelleen ruokaa Nunavutin provinssin tundra-alueella. Tie NHL-pelaajaksi on ollut rosoinen.

Nykyisin alkoholin läträämisen kokonaan jättänyt Jordin Tootoo tunnustaa, että kirjan kirjoittaminen ja ikävien asioiden läpi käyminen on ollut parasta mahdollista terapiaa ja "parantanut hänet ihmisenä".

- Olen saanut painolastia harteiltani kirjoittamisen avulla. Onneksi perheeni on ottanut ikävät asiat asiallisesti vastaan ja suhteemme on jopa parempi kuin koskaan ennen, iloitsee Jordin Tootoo.

Tuskallinen Terrence Tootoon (Jordinin isoveli) itsemurha oli 12 vuotta sitten myös kiekkopiirejä järkyttänyt tapahtuma. Jordin Tootoo kertoo kirjassaan muun muassa veljensä itsemurhaviestistä, jossa häntä kehotettiin huolehtimaan perheestään.

Terrence oli ECHL-liigassa iso tähti ja menossa AHL-joukkueen harjoitusleirille. Hän oli saanut itsemurhaa edeltäneenä iltana sakot rattijuopumuksesta. Tämän arveltiin järkyttäneen nuorukaista, joka näki ainoaksi vaihtoehdokseen ottaa itseltään hengen.

Vaikka New Jersey Devilsissä pelaava Jordin Tootoo on ollut kymmenen viimeisintä NHL-ottelua katsomossa, niin entinen kuumakalle osaa suhtautua tähänkin asiaan eri tavalla kuin ennen. Hän ei ole lainkaan katkera tai ärtynyt popparikomennuksestaan.

- Olen pohtinut ihan tarpeeksi viime vuosina pelaamistani ja sitä, miksi olen kokoonpanossa tai sitten en. Nyt teen parhaani harjoituksissa ja nautin siitä, ihmisenä kypsynyt Jordin Tootoo toteaa.

Lähteet: Winnipeg Free Press

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat