1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

"Kun Mersut sähelsivät, Valtterin olisi pitänyt korjata potti"

Mika Salo harmittelee, ettei Valtteri Bottas ole kyennyt saalistamaan voittoa kuluneella kaudella. Kausi Williamsin ratissa on ollut kuitenkin vahva esitys.

Kuva: Lehtikuva

Valtteri Bottas on tehnyt lopullisen läpimurtonsa kuluneella F1-kaudella. Williamsin suomalaiskuljettaja on ennen Abu Dhabin kilpailua kerännyt 156 pistettä, joka oikeuttaa MM-sarjan kokonaiskilpailun kuudenteen sijaan.

Bottas on noussut palkintokorokkeelle kauden aikana viisi kertaa.

- Valtteri on ajanut tosi hienon kauden, ollut monta kertaa palkintokorokkeella ja ihan kärjen vauhdissa. Harmi, ettei sitä voittoa ole tullut, Salo manaa.

- Silloin kun Ricciardo voitti kisoja, kun Mersut sähelsivät keskenään, Valtterin olisi pitänyt olla korjaamassa potti.

Mercedes menetti voiton Kanadassa, Unkarissa ja Belgiassa. Näistä ainoastaan Spassa Bottas onnistui nousemaan kolmen joukkoon.

Abu Dhabin kilpailussa väkevästi suorilla kulkeva Williams on jälleen vahvoilla. Toki kolmossijaa parempaa suoritukseen tarvitaan todennäköisesti myös Mercedeksen epäonnea.

- Suorilla Mersun moottori on selvästi nopeampi kuin muut ja Williamsin auto on ollut hyvä suorilla. Mutta jos Mersuille ei tapahdu mitään, vain kolmas paikka on mahdollinen, Salo muistuttaa.