Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Urheiluruutu

KHL:n supertähtikategorian uusin jäsen: Steve Moses, Jokerit

Steve Moses on tehnyt ensimmäisellä KHL-kaudella erittäin kovaa jälkeä.

urheilu
Linus Omark ja Steve Moses kurittivat SKA Pietaria.
Linus Omark ja Steve Moses kurittivat SKA Pietaria. Tomi Hänninen

*ZAGREB. *Jokereiden vieraspelimatkalla Helsingistä Zagrebiin tunnelma helsinkiläisjoukkueen Charter-koneessa on rennon letkeä. Jokainen tietää, että kauden aikana pitkillä vieraskiertueilla joukkueella on oiva mahdollisuus hioutua todella tiiviiksi ryhmäksi, tiiviiksi joukkueeksi jossa jokainen kokee olevansa tärkeä palanen kokonaisuutta.

- Onhan se kiva olla kavereiden kanssa kimpassa esimerkiksi kahdeksan päivää putkeen myös kaukalon ulkopuolella. Vieraspelikiertueet ovat joukkuekemian kannalta aivan olennaisen tärkeitä asioita, Jokereiden hyökkääjä-ässä Steve Moses valottaa Yle Urheilulle Jokereiden lennolla.

Jokereiden torstai-illan voitto KHL:n suurseuroihin kuuluvasta Pietarin SKA:sta on laittanut Mosesin mukaan vain lisää kierroksia helsinkiläiseen KHL -tulokkaaseen.

- Joukkueemme pukukopissa on aistittavissa tällä hetkellä hyvät ”vibat”, totta kai. Jos joukkue haluaa pelata hyvin ja voittaa, on yksilöiden fiiliksen oltava hyvä. Meidän on kehitettävä nyt vain omaa peliämme ja sitä kautta pidettävä porukan tunnelma katossa, Moses jatkaa.

Steve Moses, 25, pelaa kolmannella Jokeri-kaudellaan todellista huippusesonkia, uransa parasta kautta ja uransa parasta jääkiekkoa tähän asti. Jokereilla onkin riveissään sananmukaisesti KHL:n ykköskategorian tähdistöön kuuluva hyökkääjä. Jos joku pelaaja KHL:ssä on tällä hetkellä ns. ”tulikuuma”, on Moses juuri sitä tällä hetkellä.

Jo 18 maalia tykittänyt, räjähtävällä luistelunopeudella varustettu yhdysvaltalaishyökkääjä on tästä eteenpäin merkitty mies vastustajien puolustussuunnitelmassa.

- Totta kai haluan kehittyä ammattilaiskiekkoilijana koko ajan. Ensi vuodesta odotan tietysti vieläkin parempaa. Pelaan tällä hetkellä urani parasta jääkiekkoa, myönnetään. Tässä ammatissa kehitys ei saa kuitenkaan pysähtyä ja sen eteen minun on tehtävä paljon töitä, Moses toteaa.

- Tiesin jo etukäteen, että KHL on minulle kova haaste pelaajana. On ollut hieno pelata tässä liigassa todella kovia joukkueita ja yksilöitä vastaan. Olen yrittänyt ottaa oppia vastustajistakin, kuten oman joukkueemme pelaajilta eri asioissa. KHL on ollut oman kehittymiseni kannalta hieno liiga, Moses valottaa onnistunutta KHL -kauttaan Yle Urheilulle.

Steve Mosesilla on mahdollisuus siirtyä yksin koko KHL:n maalintekijätilaston kärkeen tänään, kun Jokerit kohtaa vieraskentällä Doug Sheddenin luotsaaman Medvescak Zagrebin.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat