Suora

  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ITA - BRA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: JAM - AUS
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Tuomas veljeksistä tarkin: "Ei Oulusta usein ole pisteitä haettu"

Tuomas Tarkki veti pidemmän korren veljestään Iirosta, kun JYP kaatoi jatkoajalla Kärpät 2-1-lukemin.

urheilu
Tuomas Tarkki JYP
Tuomas Tarkki. (Arkistokuva)Tomi Hänninen

Oulussa kohtasi kaksi hyvässä lennossa pelaavaa joukkuetta. Vierailija JYP komeili sarjataulukon toisella sijalla ja Kärpät neljäntenä samoissa pisteissä, mutta pelin enemmän pelanneena. Kotijoukkueella oli alla mukava seitsemän ottelun voittoputki. Tarkin veljekset kohtasivat tällä kaudella toistamiseen. Edellisessä pelissä pidemmän korren veti Iiro, kun Kärpät voitti Jyväskylässä jatkoajan jälkeen.

Tasainen ottelu eteni lopulta jatkoajalle, jossa ratkaisun teki Petr Hubacek, joka pääsi lapiomaan kiekon ohi voimattoman Iiro Tarkin. Kolmannessa erässä huomattavasti peliään parantanut JYP sai täten maukkaan revanssin Kärpistä.

JYPin käskijä Marko Virtanen oli joukkueen esitykseen todella tyytyväinen:

- Ensimmäinen erä hyvää vieraspelaamista. Jäähyt sotkivat ensimmäistä ja toista erää. Jäi harmittamaan, ettei saatu kolmea pistettä, sillä olisimme ansainneet ne tänään.

- Saimme onnistumisia laajalla rintamalla ja boksipelaaminen oli loistavaa, Virtanen veisteli.

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki oli tappion jälkeen analyyttinen:

- Kova liigakamppailu. Aloitimme hyvin, mutta emme saaneet maaleja. Toiseen erään ansaittu tasoitus. Voittomaali tuli, kun joukkue pelasi pelisuunnitelman vastaisesti. Rehti ja reilu kamppailupeli. Ylivoimassa on vielä parannettavaa, Marjamäki mietti.

Ilta muodostui maalivahtien illaksi. Kärppien Iiro Tarkki oli luonnollisesti pettynyt tappioon:

- Totta kai harmittaa, että menimme tällä kertaa jatkoajalla häviämään. Meillä oli kahdessa ensimmäisessä erässä kyllä paikat tehdä enemmänkin maaleja, mutta ei mennyt tänään.

- Kolmanteen erään peli kääntyi ihan päälaelleen ja olimme jaloissa. Pääsimme sentään jatkoajalle, mutta kyllähän tappio nyt harmittaa.

Isoveli Tuomas Tarkki veti JYPin maalilla tänään pidemmän korren ja oli ottelun jälkeen yhtä hymyä:

- Oli kyllä maukas revanssi. Pelin alun perusteella pisteeseenkin olisi voinut olla tyytyväinen, mutta kolmas erä oli meiltä tosi hyvä, eikä olisi ollut mikään vääryys ollut voittaa varsinaisellakin peliajalla. Hieno homma, ei täältä kauhean usein ole pisteitä haettu.

- En tiedä muuttuiko mikään varsinaisesti kolmanteen erään. Jäähyt verottivat kahta ensimmäistä. Saimme kolmannessa hyviä suorituksia ja peli alkoi kääntyä meille. Me olemme olleet hyvässä vireessä ja nyt vieraissakin voitto. Tästä on meidän todella hyvä jatkaa.

Juhopekka Pietilä, Oulu

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat