Suora

  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Saksan cupin välieräottelu Werder Bremen - Bayern München
  • Jalkapallon Saksan cup, välieräottelu
  • Jalkapallon Italian cupin välieräottelu Milan - Lazio, kuvailutulkkaus
  • Jalkapallon Italian cupin välierän Milan - Lazio 2. osaottelu
  • Urheiluruutu

Roger Federer sai vihdoin himoitsemansa – Sveitsi Davis Cupin voittoon

Roger Federer ratkaisi voitollaan Richard Gasquetista tenniksen Davis Cupin voiton Sveitsille ensimmäistä kertaa historiassa.

urheilu
Roger Federer ja Stanislas Wawrinka.
AFP / Lehtikuva

Sveitsi on varmistanut voiton Ranskasta tenniksen Davis Cupin finaalissa. Mestaruus on maan ensimmäinen. Voitto ratkesi, kun Roger Federer kaatoi Richard Gasquetin sunnuntaina lukemin 6-4, 6-2, 6-2.

Gael Monfilsin ja Stan Wawrinkan välistä kohtaamista ei pelata, sillä Sveitsi on tavoittamattomassa 3-1-johdossa.

Davis Cupin voitto on 33-vuotiaalle Federerille uran ensimmäinen ja sen myötä hän on voittanut kaksinpelin olympiavoittoa lukuun ottamatta käytännössä kaiken mahdollisen tenniksessä. Olympiakultakin häneltä löytyy, mutta nelinpelistä vuodelta 2008 Pekingistä.

Nykypelaajista Davis Cupin ja kaikkien Grand Slamien voittoon on sveitsiläisen lisäksi pystynyt Rafael Nadal. Korjaus 24.11. klo 6.12.: Jutussa mainittiin aiemmin, että myös Novak Djokovic olisi voittanut kaikki Grand Slam -turnaukset. Djokovicilta puuttuu kuitenkin Ranskan avointen voitto.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat