1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Tämä oli Kimi Räikkösen suurin ongelma – näin se korjataan

Yle Urheilun asiantuntija Jukka Mildh uskoo Ferrarin Kimi Räikkösen suoriutuvan ensi kaudella paremmin kuin päättyneellä kaudella. Ongelmien ratkaisemiseksi suomalaisen on kuitenkin oltava valmis ajotyylinsä muuttamiseen.

Kuva: EPA

Päättynyt Formula 1 –kausi oli Ferrari-tallin Kimi Räikköselle hankala. Tuloksena oli sarjan päätöstaulukon sija 12, joka on suomalaisen F1-uran heikoin sijoitus.

Yle Urheilun F1-asiantuntijan Jukka Mildhin mukaan Räikkösen ensi kautta ajatellen on erityisen tärkeää, että ajamisessa olleiden ongelmien syyt löytyisivät Ferrarin vuoden viimeisissä testeissä.

- Räikkönen ajaa kaarteisiin selvästi eri tavalla kuin muut kuljettajat ja se on se suurin ongelma, Mildh arvioi.

- Tallin täytyy löytää siihen syy ja saada auton säädettävyys ongelman ratkaisevaan suuntaan. Räikkösen täytyy todennäköisesti tulla vastaan ajotyylissä.

Mildhin mukaan ajotyylin muuttaminen ei välttämättä ole Räikköselle niitä kaikkien helpoimpia asioita.

- Räikkösellä on niin pitkä ura takana, että se vaatii asennemuutoksen.

- Räikkönen ajaa niin sanotusti takapuolituntumalla ja nauttii auton herkkyydestä, joten muutos on vaikea. Hän on varmasti valmis tekemään muutoksen, jos on pakko, mutta se ottaa aikansa.

Mildh uskoo, että Räikkönen pystyy tulevalla kaudella parempaan suoritukseen, joskaan Ferrarilta ei ole odotettavissa kovin suurta harppausta.

- Ferrari ei tule ensi kaudelle tekemään mitään isoa hyppyä, sillä he ovat tällä hetkellä niin pihalla.

- Heidän oma moottorikonseptinsa meni pieleen ja Mercedesin moottorissa on niin paljon enemmän voimaa kuin muilla. Nämä kaksi asiaa ovat niin isoja juttuja, ettei suuria harppauksia tule.

Ongelmia on Mildhin mukaan myös Ferrari-tallin johtoportaassa.

- Tallin organisaatiosta oli tulossa todellinen kasino ja sellainen, mitä Ferrari oli ennen Jean Todtin aikoja. Homma oli valumassa siihen suuntaan ja sen korjaaminen kestää. Johtajanvaihdokset hidastavat, eikä mitään yhden yön ihmettä synny.