1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Mika Salo: "Bottaksella on mahdollisuuksia mihin vaan"

Entisen F1-kuljettaja Mika Salo arvioi sunnuntaina päättynyttä F1-kautta Yle Urheilulle. Salon mukaan Lewis Hamilton oli ainoa oikea voittaja päättyneellä kaudella. Valtteri Bottaksesta puolestaan kasvoi kauden aikana täysin kypsä F1-kuljettaja.

Kuva: AFP / Lehtikuva

Mika Salo seurasi tiukasti F1-kautta ja ex-kuskin mukaan Hamilton ansaitsi mestaruutensa.

- Oikea kaveri voitti. Hamilton oli alku-ja loppukaudesta todella vahva. Hamilton on virheherkkä, mutta jos hän pääsee ajamaan kärjessä, ei muilla ole jakoa. Raaka nopeus teki hänestä mestarin.

Salon mielestä Nico Rosbergin aika tulee vielä.

- Rosberg ajoi hyvin koko kauden ja antoi hyvän vastuksen Hamiltonille. Nico oli enemmän filosofoiva kuski ja nyt vauhti ratkaisi. Rosberg voittaa vielä maailmanmestaruuden, tarvitaan vain vähän töitä.

Mercedeksen ylivoima oli häkellyttävää, myös Salon mielestä.

- Jo talvitesteissä nähtiin, että Mersu menee menojaan. Talli keskittyi edellisen kauden autonsa kehittämiseen ja tulos nähtiin nyt. Ylivoima oli ällistyttävää ensimmäisestä kisasta lähtien. Muilla ei ollut mitään jakoa. Toivottavasti ensi kaudesta tulee tasaisempi ja saadaan useampia voittajia.

Suomalaisten kausi oli kaksijakoinen. Kimi Räikkösestä ei jäänyt paljon kerrottavaa, kun taas Valtteri Bottas murtautui huippukuskien joukkoon.

- Räikkösen kausi oli surkea. Toivottavasti ensi kauden auto toimii paremmin ja Kimi pystyy ajamaan omalla tasollaan, kommentoi Salo

- Bottaksen kausi oli uskomattoman hieno. Toivottavasti Williams pystyy tekemään Bottakselle ensi kaudeksi samanlaisen paketin, jotta hän pystyy ajamaan hyviä sijoituksia ja taistelemaan voitoista.

Bottaksella on vielä vuosi sopimusta Williamsin kanssa jäljellä. Salo uskoo, että ensi kauden jälkeen Bottas harppaa urallaan askeleen eteenpäin.

- Valtteri teki tällä kaudella nimen itselleen. Ensi vuoden jälkeen taitaa olla aika siirtyä isompiin tehtäviin ja talleihin. Hänestä on kasvanut täysin kypsä F1-kuljettaja.