Liigakärki yllätettiin taas housut kintuissa: "Emme olleet valmiita"

JYP jäi lauantaina HIFK:n jalkoihin vieraskentällä heti ottelun avauserässä ja hävisi 1-4. Sarjakärjellä oli omat paikkansa, mutta Anssi Löfmanin osuma jäi illan ainokaiseksi.

Anssi Löfman. (Arkistokuva) Kuva: Tomi Hänninen

Jääkiekon SM-liigaa johtava JYP kärsi lauantaina tylyn 1-4-tappion Helsingin IFK:n vieraana. Perjantain Lukko-ottelun tapaan jyväskyläläiset olivat ottelun avauserässä melkoisen unessa.

Matti Kuparinen iski kotijoukkueen johtoon vain 18 sekunnin jälkeen ja lisäsi johtoa kymmenen minuuttia myöhemmin.

- Alussa jäimme jalkoihin ja emme olleet valmiita pelaamaan tuohon paineeseen. Olisi pitänyt nopeammin lähteä omista ja saada kiekkoa ylös. Siinä epäonnistuimme tänään ja sen pitää olla seuraavassa pelissä ihan eri luokkaa, JYPin Anssi Löfman sanoi ottelun jälkeen.

Ensimmäisiin eriin pitää saada sama tila kuin mitä kotikaukalossa. Sinne pitää saada paine vastustajan päätyyn, liikuttaa kiekkoa nopeasti ja pelata tiiviinä viisikkona.

Anssi Löfman

Toisessa erässä JYPillä oli omat etsikkoaikansa. Löfman ohitti Ville Husson jäänuoliaisella ja pääsi hetkeä myöhemmin hakemaan tasoitusta rangaistuslaukauksesta. Siinä Husso veti kuitenkin pidemmän korren.

- Kyllä se tietenkin korpesi. Maalintekopaikka siinä ja ei mennyt tällä kertaa. Turha silti jossitella, että miten olisi käynyt jos olisi mennyt.

Epäonnistuneesta rankkarista huolimatta Löfmanin viime ottelut ovat olleet hyviä. Lukkoa vastaan hän osui kahdesti ja lauantaina Helsingissä kerran. Resepti maaleihin on ollut yksinkertainen: kiekkoa maalille.

- Paljon on ollut paikkoja muutenkin peleissä ja nyt on saanut kiekkoja sisään. Samaa peliä olemme jatkaneet ja kyllä niistä paikoista maalejakin sitten tulee.

Sarjakärki saa lauantain kamppailun jälkeen pienen hengähdystauon, kun seuraavan kerran se on tositoimissa vasta torstaina Pelicansin vieraana. Muutaman ylimääräisen harjoituspäivän teesit ovat selkeät.

- Ensimmäisiin eriin pitää saada sama tila kuin mitä kotikaukalossa. Sinne pitää saada paine vastustajan päätyyn, liikuttaa kiekkoa nopeasti ja pelata tiiviinä viisikkona, Löfman pohti.