Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Vaisu Kärpät puristi voiton - "Ei kaunista, mutta pisteet ovat tärkeintä"

Pelicans piinasi pitkään Raksilassa hyviä otteita alkukaudesta esittänyttä Kärppiä, jonka sankariksi nousi maaliverkot lauantaina löytänyt puolustaja Adam Masuhr.

urheilu
Adam Mashur
Adam MashurTomi Hänninen

Juuri ennen peliä Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki kertoi joukkueessa painotetun illan peliin valmistautumista. Perjantai oli kulunut videoharjoituksissa ja luistelu oli vältetty.

Jo ottelun avausminuutti osoitti, ettei isäntien valmistautuminen ollut natsannut. Pelicansin avausmaali reilun kolmen minuutin jälkeen syntyi kapteeni Lasse Kukkosen kiekollisesta virheestä. Niko Tuhkasen lämäri poikittaissyötöstä pamahti yläpeltiin niin vauhdikkaasti, että piti tarkistaa videölta. Kärpät syttyi peliin avauserässä viimeisellä vitosella. Tehohetki johdatti kotijoukkueen johtoon 18 sekunnin sisällä. Adam Masuhr ja Patrik Davis olivat maalareina.

Yleisö odotti toiseen erään terävyyttä, mutta pettyi pahasti. Toisesta erästä muodostui tasollisesti yksi kauden heikoimmista eristä Oulussa.Erän ainioa kohokohta oli Joel Mustosen tasoitus viimeisellä minuutilla. Kolmannessa erässä nähtiin sitten Kärppien ryhtiliike, mikä johti lopulta Adam Masuhrin voittomaaliin ajassa 56.11. Lauri Marjamäki myönsi valmistautumisen epäonnistuneen.

  • Valmistautuminen meni pieleen. Ei päästy mentaalisesti pelin tasolle.Tänään tarvii kyllä olla tyytyväinen kolmeen pisteeseen. Masuhrin kaksi maalia, joista jälkimmäinen tuotti kolme pistettä lämmittivät. Ivanin (Huml) taidokas syöttö avausmaaliin oli myös hieno. Jotenkin myös tykkään nuoren Sebastian Ahon pelaamisesta.
Pelin käännekohdasta Marjamäki paljasti reseptin.
  • Oli kaksi vaihtoehtoa kahden erän jälkeen. Joko huutaa oikein kovasti tai unohtaa eka 40 minuuttia. Valittiin jälkimmäinen ja keskityttiin tulevaan. Pelaajatkin ovat vain ihmisiä.
Pelicansin Tomi Lämsä tunnusti voimien huvenneen vieraskiertueella.
  • Pitkän vieraskiertueen lopussa energiat loppuivat. 55 minuuttia sitkuteltiin hyvin mukana hyvää ja taitavia pelaajia omaavaa joukkuetta vastaan.Janne Juvonen piti hyvillä torjunnoilla meitä pitkään mukana. olihan meillä vielä lopussa tasoituspaikkakin. Harmi, ettei saatu palkintoa.
Illan sankari Adam Masuhr putsasi palkintopöydän.
  • Vaikea peli kuten aina Pelicansia vastaan. Ei kaunista , mutta kolme pistettä on tärkeintä. Tilastoissa ei näy miten se tuli. Henkiökohtaisesti tuntuu tottakai todella hyvältä ratkaista peli. Se on itseluottamuksen kannalta erittäin tärkeää.
  • Alun tärkeyttä oli painotettu, mutta aina se ei silti onnistu. Vastustajallakin on siinä sanansa sanottavana. Välillä oli aikamoista "sotimista".
  • Kai tätä tietynlaiseksi revanssiksi voi kutsua, kun loukkaanuin viimeksi Lahdessa. Se oli ikävä tilanne, enkä usko, että hän (Vartiainen) teki sitä tahallaan. Näitä sattuu jääkiekossa.
*Juhopekka Pietilä, Oulu *

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat